Ξεκινά από τη Παρασκευή δρομολόγια το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Επιστρέφει στα λιμάνια των Κυθήρων και των Αντικυθήρων από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο συνδέει τα δυο νησιά με τον Πειραιά και το Καστέλι.

Επιστρέφει στα λιμάνια των Κυθήρων και των Αντικυθήρων από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο συνδέει τα δυο νησιά με τον Πειραιά και το Καστέλι.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της «ακινησίας» (συντήρηση) του πλοίου της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΛΑΝΕ είχαν διακοπεί τα δρομολόγια από και προς Πειραιά, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και μάλιστα το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας να παραμείνει το συγκεκριμένο πλοίο στη γραμμή για έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου η πλοιoκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία ΛΑΝΕ να προχωρήσει μέχρι τότε στην αντικατάστασή του, με νεότερο πλοίο.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η εταιρεία που θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ήδη στην αντικατάσταση του πλοίου ηλικίας του 1976 από το καλοκαίρι του 2012, αρχικά είχε ζητήσει τη λύση της πολυετούς σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό καθώς δεν υπήρχε διάταξη που θα μπορούσε να έδινε τη δυνατότητα λύσης.
Σημειώνεται ότι οι πιστώσεις για τη συναφθείσα πολυετή σύμβαση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Βιτσέντζος Κορνάρος», ηλικίας του 1976, έχουν προϋπολογισθεί και δεσμευτεί μέχρι και το έτος 2016, ημερομηνία λήξης της σύμβασης, εφόσον η εταιρεία αντικαταστήσει το πλοίο με νέο μικρότερης ηλικίας και μεγαλύτερης ταχύτητας.
Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» ήταν σε ακινησία από την 1η Νοεμβρίου 2013 για την ετήσια τεχνική επιθεώρησή του, που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου του 2014.
Σημειώνεται ότι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά από τη Νέαπολη στην Πελοπόννησο, με το επιβατηγό πλοίο «Πορφυρούσα», με έξι δρομολόγια την εβδομάδα εκτός της Πέμπτης και από τον Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» δύο φορές την εβδομάδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk