Δήμος Αθηναίων: Η πόλη μπαίνει στον χάρτη των σκανδιναβών τουριστών

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τη θέση της Αθήνας στις σκανδιναβικές τουριστικές αγορές, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB), της εταιρείας ανάπτυξης και τουριστικής προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Grekland Panorama».
Η παρουσία του ACVB στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014 και ήταν αφιερωμένη στην χώρα μας, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του δήμου της Αθήνας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος στις νέες αγορές, αλλά και για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πρωτεύουσας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, την οποία επισκέφθηκαν 7.000 επισκέπτες, τα στελέχη του ACVB πραγματοποίησαν σειρά επαφών με στελέχη των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτόρων της Σκανδιναβικής αγοράς – Apollo/Kuoni, TUI Nordic, Airtours, Ving κ.α – ενώ συμμετείχαν στην έκθεση και στις παράλληλες εκδηλώσεις διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
«Η ενίσχυση της εικόνας της Αθήνα στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, αλλά και η διερεύνηση νέων, πολλά υποσχόμενων αγορών είναι βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Η Αθήνα είναι παρούσα στις αναδυόμενες αγορές και αξιοποιεί κάθε αξιόλογη ευκαιρία που μπορεί να βελτιώσει τη θέση της πόλης μας στη διεθνή τουριστική αγορά» ανέφερε ο κ. Γιώργος Μπρούλιας, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΑΤΑ.
Αυξανόμενη η ζήτηση για την Αθήνα
Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι καταγράφεται αυξανόμενη ζήτηση για την Αθήνα, κυρίως από την αγορά της Σουηδίας, τόσο για ταξίδια cty break όσο και για διαμονή πριν ή μετά τα ταξίδια διακοπών στην Ελλάδα.
Αυξημένο ενδιαφέρον κατεγράφη και στον τομέα του επαγγελματικού τουρισμού, κυρίως ως προς τις δυνατότητες που έχει η Αθήνα για τη διοργάνωση εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είτε τρέχουν ήδη προγράμματα για την εφετινή περίοδο με προορισμό την Αθήνα, είτε εξετάζουν τη δημιουργία προγραμμάτων για επόμενη χρονιά.
Καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της ζήτησης αναμένεται να είναι η έναρξη των απευθείας πτήσεων για Αθήνα από τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη τον Μάιο από την Aegean Airlines, καθώς και τα σχέδια αύξησης της συχνότητας των πτήσεων προς και από Αθήνα από την SAS.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk