Λίστα Νικολούδη:Ονόματα ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ή άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα, ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως αναφέρουν σε σχετική ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη και Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου στην επίμαχη έκθεση (δόθηκε στην δημοσιότητα χθες) που αφορά το έτος 2013, εντοπίζονται 413 περιπτώσεις ανειλικρινών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) μεταξύ των οποίων «πρωταθλητές» αναδεικνύονται δήμαρχοι, διευθυντές του ΕΣΥ κ.ά.

Από αυτές τις 413 βεβαιωμένες παραβάσεις, οι 75 αφορούν δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους έχοντες θέσεις ευθύνης και 6 περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους. «Το γεγονός ότι αυτές οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη, προσδίδει στον πολίτη την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρές και επαρκώς τεκμηριωμένες υποθέσεις από την Αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος», επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές, προσθέτοντας ότι:

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη πριν φτάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορούν το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημόσιου χρήματος και εν γένει την τυχόν παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές». Έτσι, υπογραμμίζουν ότι «αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώσει τους πολίτες πριν από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δίδοντας τα ονόματα και ποιές είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους οι οποίοι πιθανόν να είναι πάλι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Και συμπληρώνουν: «Σε μια τέτοια περίοδο όπου ο πολίτης έχει κάνει αμέτρητες θυσίες ώστε η χώρα να σταθεί οικονομικά στα πόδια της αποτελεί πρόκληση να ακούει για πρόσωπα τα οποία κατέχουν θέσεις δημόσιας αρχής να κατηγορούνται για ΄΄μαύρο χρήμα΄΄ και φοροδιαφυγή. Απαιτεί να μάθει ποιοι είναι αυτοί που δεν λαμβάνουν μέρος μαζί του στην προσπάθεια που κάνει αλλά αντιθέτως την υπονομεύει και ταυτόχρονα αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύει ερχόμενος να του ξαναζητήσει την ψήφο του. Όσο το κράτος δεν αποκαλύπτει ονόματα ο πολίτης θα αισθάνεται ότι υπάρχει πέπλο συγκάλυψης. Η πολιτεία οφείλει να τραβήξει αυτό το πέπλο και να δώσει την αλήθεια στο λαό».

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι: Κ. Μαρκόπουλος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Ελ. Αυγενάκης, Κ. Σκρέκας, Αλ. Δερμεντζόπουλος, Θ. Σολδάτος, Μαρία Αντωνίου, Ασημίνα Σκόνδρα, Π. Βογιατζής, Ευθ. Καρανάσιος, Λ. Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, Χρ. Κέλλας, Κ. Κουκοδήμος, Χρ. Δήμας, Φεβρωνία Πατριανάκου, Κ. Μουσουρούλης, Φωτεινή Πιπιλή, Β. Κικίλιας και Άννα Καραμανλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk