ΥΠΕΚΑ: Προχωρεί σε λύση για το θέμα των βιομηχανιών χαλυβουργίας

Τις επόμενες δέκα ημέρα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις βιομηχανίες, είπε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Α.Παπαγεωργίου, ένα εκ των οποίων αφορά την άμεση εφαρμογή της «διακοψιμότητας».

Τις επόμενες δέκα ημέρα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις βιομηχανίες, είπε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Α.Παπαγεωργίου, ένα εκ των οποίων αφορά την άμεση εφαρμογή της «διακοψιμότητας». Καθησύχασε δε ότι σε συνάντησή του με τη διοίκηση της Χαλυβουργικής, η τελευταία εμφανίστηκε διατεθειμένη να προχωρήσει σε λειτουργία της εταιρείας αν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Βήμα FM, ο υφυπουργός είπε αναφορικά με τη μείωση του κόστους της ενέργειας για τις βιομηχανίες, ότι «ήδη, αρκετά πράγματα έχουν γίνει για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, της μέσης τάσης … Γίνονται συνεχείς προσπάθειες. Και τώρα αυτό που ήδη είχαμε συζητήσει μαζί τους και το είχαμε συμφωνήσει, ήταν η διακοψιμότητα -ένα σύστημα λειτουργίας υψηλής τάσης, για τις επιχειρήσεις. Πέρασε με νόμο, αλλά δεν το ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό που θα γίνει τώρα είναι να ισχύσει η διακοψιμότητα με σύστημα δημοπρασιών, εγκεκριμένο από την Επιτροπή για άλλες χώρες και μ’ αυτόν τον τρόπο θα το πληρώνουν οι ηλεκτροπαραγωγοί και οι ενεργοβόρες βιομηχανίες μέσης και υψηλής τάσης θα επωφεληθούν σε υψηλό ποσοστό από αυτό.»

» Συν το ότι επεξεργαζόμαστε άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες δέκα ημέρες, από τα οποία, επίσης, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα».

Σε ότι αφορά την Χαλυβουργική, οι εργαζόμενοι της οποίας προχωρούν σε κινητοποιήσεις μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της εταιρείας να τους θέσει σε διαθεσιμότητα, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε:

«Σε συνάντησή μου χθες με τη Χαλυβουργική, με τα μέτρα και το πρόγραμμα που συζητήσαμε και θα υλοποιηθούν, είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στη λειτουργία της εταιρείας, με βάση τα όσα θα γίνουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk