Γερμανικό ινστιτούτο DIW:«Κούρεμα» χρέους και μείωση επιτοκίων

Υπέρ ενός συνδυασμού λύσεων με νέο «κούρεμα» χρέους, μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων και τρίτο πακέτο βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, τάσσεται ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μ.Φράτσερ. Διαφορετικά, «η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της», δηλώνει και θεωρεί αδικαιολόγητους τους φόβους ότι με αυτές τις λύσεις θα μπορούσαν να χαθούν χρήματα Γερμανών φορολογουμένων.

Υπέρ ενός συνδυασμού λύσεων με νέο «κούρεμα» χρέους, μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων και τρίτο πακέτο βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, τάσσεται ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ.

«Χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της», δηλώνει ο κ. Φράτσερ σε συνέντευξή του προς την Saarbrucker Zeitung και θεωρεί αδικαιολόγητους του φόβους ότι με αυτές τις λύσεις θα μπορούσαν να χαθούν χρήματα Γερμανών φορολογουμένων.

Αντιθέτως, όπως λέει, θα πρέπει να δοθεί τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα για να αποτραπεί ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορεί να συνεχίσει να ελέγχει τα βήματα προόδου της Ελλάδας και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κόστος για τη Γερμανία.

«Ένα τρίτο πρόγραμμα δεν σημαίνει «δίνουμε λεφτά και κάντε τα ό,τι θέλετε»», διευκρινίζει.

«Χρήματα θα δοθούν μόνον εάν η Ελλάδα υλοποιήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις», καταλήγει ο κ. Φράτσερ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk