ΒΕΠ: Να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της χαλυβουργίας

Να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της χαλυβουργίας, που θέτει στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους και κάνει φτωχότερη παραγωγικά την Ελλάδα, ζητά ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδρ.Μιχάλαρος. Επισημαίνει την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες, αλλά και για τις εναπομείνασες βιοτεχνίες, και καλεί την κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της στην τρόικα για να σωθούν οι ιστορικές Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος.

Να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της χαλυβουργίας, που θέτει στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους και κάνει ακόμη πιο φτωχή παραγωγικά την Ελλάδα, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος.

Επισημαίνει την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες, αλλά και για τις εναπομείνασες βιοτεχνίες, και καλεί την κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της στην τρόικα για να σωθούν οι ιστορικές Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει την αναγκαιότητα της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες και την προσαρμογή του στα μέσα αντίστοιχα ευρωπαϊκά δεδομένα με την έναρξη ισχύος του μέτρου των συμβάσεων διακοψιμότητας, ώστε να επιτυγχάνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις στο κόστος της ενέργειας.

Ο κ. Μιχάλαρος τονίζει δε ότι αντίστοιχες μειώσεις πρέπει να γίνουν και στις -εναπομείνασες- βιοτεχνίες καθώς, όπως επισημαίνει για τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έχει αυξηθεί κατά 60% την τελευταία πενταετία και σε συνδυασμό με την αύξηση του τέλους ΑΠΕ το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών γίνεται πλέον δυσβάσταχτο.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της στην τρόικα και τις επιταγές της, όταν σαφώς αυτές δεν συμβαδίζουν με το κοινό καλό και οδηγούν τη χώρα μας στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση. Ζητούμε επειγόντως μία γενναία πολιτική λύση από την ελληνική κυβέρνηση για την ελληνική βιομηχανία της χαλυβουργίας, τις ιστορικές Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος. Ζητούμε τόσο για τις βιομηχανίες όσο και για τη βιοτεχνία να ακολουθηθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι εταιρείες με ενεργειακό κόστος άνω του 3% του τζίρου τους απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές, ενώ με ανάλογο τρόπο παρέχονται και εκπτώσεις στα κόστη ηλεκτρισμού», επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΠ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk