Την άνοδο τιμής χρυσού στηρίζουν τα ασθενή οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Αύξηση της τιμής του χρυσού από τα 1.320 δολάρια, στα 1.350 δολάρια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εκτιμούν οι μετέχοντες σε δημοσκόπηση του δικτύου CNBC, επικαλούμενα τα ασθενή οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και ειδικά τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας και την απασχόληση.

Το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο χρυσός θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα εντός της εβδομάδος , ενώ το 21% αναμένει πτώση και το 16% εκτιμά πως οι τιμές θα κινηθούν στα σημερινά επίπεδα.

Οι σποτ τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 4% την περασμένη εβδομάδα , σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο.

Η άνοδος αυτή ακολούθησε των προειδοποιήσεων που απηύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα η νέα επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν ότι η Fed θα συνεχίσει να μειώνει τη στήριξη που παρέχει στην αμερικανική οικονομία, αν και η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας απέχει πολύ από να ολοκληρωθεί.

Πάντως, την ίδια στιγμή απολογιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Bloomberg, καταδεικνύουν πως η παγκόσμια ζήτηση χρυσού υποχώρησε στους 3.756,1 μετρικούς τόνους το 2013, από 4.415,8 τόνους το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας πτώση 15%.

Σύμφωνα με το δελτίο τιμών χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας η τιμή που πουλάει την χρυσή λίρα σήμερα η Κεντρική Τράπεζα ανέρχεται στα 263,33 ευρώ (ανεξαρτήτως ημερομηνίας κοπής), ενώ η τιμή που αγοράζει από τον ιδιώτη ανέρχεται στα 217,89 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk