Ξεκίνησε η δίκη για τα δομημένα ομόλογα του ΤΣΠΕΑΘ

Ξεκίνησε η δίκη του Δημήτρη Καπράνου, πρώην προέδρου του ταμείου των δημοσιογράφων, ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης) για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
Στο εδώλιο κάθονται επιπλέον εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρόεδρος του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management) και ο Νίκος Δεσποτόπουλος, πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Μεταξά», ο μόνος που παραμένει προφυλακισμένος (και μάλιστα στο ίδιο κελί με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο).
Το επίμαχο – για το ΤΣΠΕΑΘ – ομόλογο ήταν ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού σε βάρος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, απιστίας, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δωροδοκίας.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η διαδρομή του χρήματος, καθώς ο Δημήτρης Καπράνος εμφανίζεται ως αποδέκτης – μετά την αγορά του ομολόγου – εμβασμάτων περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, μέσω κινήσεων σε τράπεζες του εξωτερικού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk