Γαλάζιο «αντάρτικο» και στον Πειραιά: Υποψήφιος ο Γ. Μελάς

Ρήγμα στη δημοτική παράταξη του Βασίλη Μιχαλολιάκου, του δημάρχου Πειραιά, προκαλεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρώτου σε σταυρού στις εκλογές του 2010 δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μελά.

Γιος του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτη Μελά, ο Γιάννης Μελάς τόνισε ότι κατεβαίνει χωρίς κομματική κηδεμονία, ενώ στην ανακοίνωσή του επεσήμανε με νόημα ότι από την προσπάθειά του «δεν μπορεί να λείπει ο Ολυμπιακός».

Ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος εξελέγη το 2010 ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, έχει προβλήματα στις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό και πρόσφατα οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας – με σημαντική όσο και απροσδιόριστη εκλογική δύναμη – τον χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο» στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μελά:

«Η δημιουργία ενός Δημοτικού συνδυασμού χωρίς κομματική «κηδεμονία», με μοναδική σημαία τον Πειραιά ,σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορο.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε με τα προβλήματα της πόλης, η όρεξη και η ατελείωτη αντοχή των νέων μαζί με την εμπειρία των πιο παλιών δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων όπως και του Δημάρχου κατάφεραν και δημιούργησαν μια πιο σύγχρονη εικόνα για τον Πειραιά.

Ωστόσο, ο στόχος μας για την πόλη που αγαπάμε δεν μπορεί να περιορίζεται απλώς στο «καλό». Αυτό που επιζητούν σήμερα, οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες είναι η ευρύτερη συνεργασία και η ανάδειξη νέων δυνάμεων που σκέφτονται και δρουν με γνώμονα το αύριο. Είναι η πλατιά συμμαχία πολιτών που οραματίζονται το «πολύ καλύτερο» αύριο για τον Πειραιά. Αυτό πιστεύω ότι αξίζει στην πόλη μας.

Σημασία για την αυτοδιοίκηση έχουν οι άνθρωποι και οι δυνατότητές τους να προσφέρουν και όχι οι κομματικές σημαίες που τους αποδίδονται. Άλλωστε, είμαι από τους οπαδούς της τάσης «μακριά τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση».

Ασφαλώς, από μία τέτοια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, δεν μπορεί να λείπει ο «Ολυμπιακός Πειραιώς», η Ομάδα που μεταφέρει το όνομα «Πειραιάς» σε όλο τον κόσμο και μας κάνει υπερήφανους. Mε την προϋπόθεση ότι ευοδωθεί μια τέτοια συμμαχία , δηλώνω παρών για τον Πειραιά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk