Κομισιόν: Η τρόικα θα επιστρέψει αλλά όχι εντός της εβδομάδας

Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας, όμως, ότι αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδος. Τις ευθύνες για την καθυστέρηση, επέρριψε στην Αθήνα που «δεν έχει δώσει απόλυτα πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014 και το 2015», ενώ στα αγκάθια πρόσθεσε και την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ. Το μπαλάκι έριξε δε στον Γ.Στουρνάρα και στο πόσο θα καταφέρει να πείσει στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδος.

Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής, δεδομένου ότι, όπως είπε, η ελληνική πλευρά δεν έχει δώσει απόλυτα πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014 και το 2015.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το πλέον κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, παραμένει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η επιστροφή της τρόικας θα εξαρτηθεί, εν μέρει και από το αποψινό Eurogroup και την παρουσίαση που θα κάνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Τέλος, ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει από την ελληνική πλευρά τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος του 2013, τα οποία βρίσκονται υπό αξιολόγηση.

Επανέλαβε, δε, ότι η Επιτροπή αναμένει την επικύρωση της Eurostat για τα στοιχεία αυτά στις 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk