Διψήφια αύξηση τουριστικής κίνησης από Σκανδιναβικές αγορές το 2014

Αύξηση 10% – 11% αναμένεται να παρουσιάσει η τουριστική κίνηση από όλες τις Σκανδιναβικές αγορές προς την Ελλάδα τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγόντων της τουριστικής αγοράς της Σκανδιναβίας. Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό ήταν θετικά στην έκθεση Grekland Panorama, την πρώτη αποκλειστικά για την Ελλάδα, η οποία διοργανώθηκε στις 14 έως 16 Φεβρουαρίου στο Annexet Globe της Στοκχόλμη, με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και τη συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη σουηδική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους tour operators στο πλαίσιο της έκθεσης, το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 672.000 Σουηδοί, με ποσοστό αύξησης 9%, ενώ για το 2014, προβλέπεται περαιτέρω άνοδος κατά 8% έως 10%.
Στην έκθεση (www.panoramagreece.com), την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 7.000 άτομα, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκθέτες από την Ελλάδα εκπροσωπώντας προορισμούς, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και ο Kυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και περιοχές της Κύπρου. Το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο αν. γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη tour operators και παράγοντες της σουηδικής αγοράς.

Ειδικό ενδιαφέρον παρατηρείται για την Αθήνα και την Αττική, τάση που ενισχύεται και από την προγραμματιζόμενη έναρξη νέων απευθείας πτήσεων της Aegean Airlines που συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με από τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη προς την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς και την αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων πτήσεων αεροπορικών εταιρειών όπως η SAS.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk