Αυξάνεται η αισιοδοξία των επενδυτών για την ευρωζώνη

Αύξηση της αισιοδοξίας των επενδυτών για τα θεμελιώδη της ευρωζώνης καταγράφει έρευνα της του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings για το πρώτο τρίμηνο 2014 που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 8-31 Ιανουάριο και αντιπροσωπεύει τις απόψεις διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος αξίας 5.9 τρισ. ευρώ τιτλοφορείται «Ευρωπαίοι επενδυτές Ηρεμότεροι για την Ευρωζώνη, Ανήσυχοι για τις αναδυόμενες αγορές».

Αύξηση της αισιοδοξίας των επενδυτών για τα θεμελιώδη της ευρωζώνης καταγράφει έρευνα της του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings για το πρώτο τρίμηνο 2014 που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 8-31 Ιανουάριο και αντιπροσωπεύει τις απόψεις διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος αξίας 5.9 τρισ. ευρώ τιτλοφορείται «Ευρωπαίοι επενδυτές Ηρεμότεροι για την Ευρωζώνη, Ανήσυχοι για τις αναδυόμενες αγορές».

Σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 1/3 των διαχειριστών κεφαλαίων ανησυχεί για μια παρατεταμένη ύφεση που θα εκτροχιάσει τις πιστωτικές αγορές στη ζώνη του ευρώ (το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και τρία χρόνια), ενώ μόνο το 1/3 θεωρεί ότι τα θεμελιώδη θα επιδεινωθούν στα κράτη των αναπτυγμένων αγορών.

Πάντως, οι ανησυχίες των επενδυτών για τον αποπληθωρισμό έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, αν και οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι θα υπάρξει σωστή διαχείριση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τα επιτόκια ομαλά και εγκαίρως, χωρίς να απειλείται η οικονομική ανάκαμψη. Το δε επίπεδο εμπιστοσύνης στις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών είναι αισθητά αυξημένο σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2013.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά την αστάθεια που θα προκληθεί στις αναδυόμενες αγορές από τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η συγκεκριμένη ανησυχία για τις αναδυόμενες αγορές που αφορά τόσο στα κράτη, όσο και στις επιχειρήσεις της περιοχής καταδεικνύεται από το ότι περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως θα υπάρξει επιδείνωση των θεμελιωδών πιστωτικών συνθηκών.

Τέλος, εκτιμάται πως οι επιχειρήσεις των αναδυόμενων αγορών θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην αναχρηματοδότησή τους τους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk