Νέους ισχυρισμούς κατέθεσε για την υπεξαίρεση στα ταμεία ο Π.Σαξώνης

Νέα εκδοχή για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο πρώην δημοτικός ταμίας Π. Σαξώνης, κατά την 10η μέρα της δίκης, που διεξάγεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Εξηγώντας τη «μεθοδολογία» που ακολούθησε για να υπεξαιρεί τα μετρητά, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας ήταν αυτός που αποφάσιζε το ύψος της υπεξαίρεσης σε μηνιαία βάση.

Νέα εκδοχή για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο πρώην δημοτικός ταμίας Π. Σαξώνης, κατά την 10η μέρα της δίκης, που διεξάγεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Εξηγώντας, κατόπιν επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων του δικαστηρίου, τη «μεθοδολογία» που ακολούθησε για να υπεξαιρεί τα μετρητά, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας ήταν αυτός που αποφάσιζε το ύψος της υπεξαίρεσης σε μηνιαία βάση.

«Ο Λεμούσιας αποφάσιζε για το σύνολο του μήνα, εγώ καθόριζα πόσα λεφτά θα πάρω ημερησίως» ισχυρίστηκε ο Π. Σαξώνης, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι τα παραπάνω τα αποκαλύπτει για πρώτη φορά.

Εξάλλου, ο πρώην διαχειριστής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου αναφέρθηκε σε απόφαση του 2003, σύμφωνα με την οποία για κάποιους μήνες είχε δοθεί εντολή να μην πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων λόγω οικονομικής αδυναμίας του δήμου. Κατά τον Π. Σαξώνη, το διάστημα αυτό, ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ από τα ταμεία.

Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσαν οι συνήγοροι των συγκατηγορουμένων του, που υποστήριξαν ότι η εντολή αυτή ίσχυε για συγκεκριμένα ταμεία (ΙΚΑ, ΤΑΔΚΥ κ.ά).

Πάντως, ο Π. Σαξώνης, ερωτηθείς για τη «μεθοδολογία» που εφάρμοσε κατά τη δράση του, υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, κάτι που παρατήρησαν μέλη του δικαστηρίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία επιμένει ότι το ποσό που «έφυγε» από τα δημοτικά ταμεία και δεν δικαιολογείται ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ, την ώρα, πάντως, που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk