Εξακολουθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ-Gazprom

Νέες διαρροές είδαν το φως της δημοσιότητας περί κατάληξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για το θέμα της μείωσης της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου. H εκπεφρασμένη θέση των Ρώσων είναι ότι δεδομένου του περιορισμένου μεγέθους της εγχώριας αγοράς η τιμή δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 396-400 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά  υποστηρίζει ότι η τιμή δεν πρέπει να διαμορφωθεί  πάνω από τα 380 δολάρια.  

Νέες διαρροές είδαν το φως της δημοσιότητας περί κατάληξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για το θέμα της μείωσης της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου.

Χθες υπήρξε νέα επικοινωνία υψηλόβαθμων στελεχών και από τις δύο πλευρές, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι οι από κοινού διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τη διαρροή προς το πρακτορείο Bloomberg, τα δύο μέρη συμφώνησαν η τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου να διαμορφωθεί στα 398-399,5 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Η σχετική πληροφορία διαψεύσθηκε από αρμόδιες πηγές που επισήμαιναν ότι «υπάρχει ακόμη δρόμος». Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ διέψευσαν ότι υπάρχει συμφωνία.

Πάντως, η εκπεφρασμένη θέση των Ρώσων είναι ότι δεδομένου του περιορισμένου μεγέθους της εγχώριας αγοράς η τιμή δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 396-400 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι η τιμή δεν πρέπει να διαμορφωθεί πάνω από τα 380 δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk