Δωρεά $5 εκατ. του Ιδρύματος Νιάρχου στο Πανεπιστήμιο Γέιλ

Δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο Γέιλ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org).

Δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο Γέιλ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Όπως ανακοινώθηκε, θα υποστηρίξει βασικές προτεραιότητες της Σχολής Καλών Τεχνών, καθιερώνοντας παράλληλα τη μόνιμη πρυτανική έδρα Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η δωρεά γίνεται, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα ενισχύσει την εξέχουσα θέση και την παρουσία του Πανεπιστημίου Γέιλ στη διεθνή κοινότητα καλών τεχνών.

Ενδιαφέρουσα θα ήταν βέβαια μια αντίστοιχη κίνηση και προς ελληνικά πανεπιστήμια την περίοδο αυτή, που δίνεται αυτή η δυνατότητα με το νέο νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους.
Μία δεύτερη δωρεά, ύψους 900.000 δολαρίων, δίνεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ίδρυση προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών, προγράμματος υποτροφιών για διεθνείς φοιτητές, καθώς και τη δημιουργία του Dean’s Resource Fund (Πρυτανικό Ταμείο Πόρων).
Το Γέιλ και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα διοργανώσουν επίσημη εκδήλωση στο πανεπιστήμιο τον Μάιο για να αναγνωρίσουν τη νέα δωρεά, καθώς και τη συνολική υποστήριξη του πανεπιστημίου από το Ίδρυμα.
Με τις παραπάνω δωρεές η συνολική συνεισφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Πανεπιστήμιο Γέιλ αγγίζει τα 14 εκατ. δολάρια. Το 2007, δωρεά του Ιδρύματος οδήγησε στη δημιουργία του Κέντρου «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί το Κέντρο για τη Μελέτη της Παγκοσμιοποίησης, έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα υποτροφιών του Yale College, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Peabody, καθώς και το Κέντρο Μελέτης Παιδιού του Πανεπιστημίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk