Πως Ασία-Χονγκ Κονγκ κερδίζουν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό

Τι είναι αυτό που κάνει την Ασία και το Χονγκ Κονγκ να είναι τόσο πιο πολύ μπροστά στο παιχνίδι του παγκόσμιου ανταγωνισμού;

Το κύριο διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, το οποίο της αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια είναι να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της για την προώθηση του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο -με κύκλο εργασιών 35 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως-, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Συμβούλιο για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες Ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ .

Για να το πετύχει αυτό κάνει αναφορές σε ερευνητικά συνέδρια, ενώ φιλοξενεί συγκεκριμένους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως αναγνωρισμένους που τολμούν και αμφισβητούν τις καθιερωμένες απόψεις και κάνουν αναλύσεις μακριά από τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Αντίθετα στην Ευρώπη αναλυτές είναι πάντα οι πολιτικοί, που στην περίπτωση της σημερινής γενιάς είναι στην πλειοψηφία τους κακοί στοχαστές και ακόμη χειρότεροι γνώστες της πραγματικότητας. Ενίοτε πρόκειται για γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που είναι απρόθυμοι να εκφράσουν μια ανεξάρτητη άποψη ή να σκεφτούν εναλλακτικά.

Αυτό είναι που κάνει την μεγάλη διαφορά και έχει δώσει την πρωτιά στην Ασία και το Χονγκ Κονγκ νικητές στο παιχνίδι του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk