Μείωση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή του ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου μειώθηκε κατά 0,7% το Δεκέμβριο, ενώ το Νοέμβριο είχε αυξηθεί κατά 1,6%. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για το Δεκέμβριο έστω και κατά 0,3%.Η μείωση της παραγωγής ενέργειας και των κεφαλαιουχικών προϊόντων είναι η βασική αιτία για τη σημαντική μείωση της βιομηχανικής παραγωγή της ευρωζώνης.

Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης το Δεκέμβριο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή του ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου μειώθηκε κατά 0,7% το Δεκέμβριο, ενώ το Νοέμβριο είχε αυξηθεί κατά 1,6%.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για το Δεκέμβριο έστω και κατά 0,3%.

Η μείωση της παραγωγής ενέργειας και των κεφαλαιουχικών προϊόντων είναι η βασική αιτία για τη σημαντική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5%, από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Αιτία ήταν η μείωση της παραγωγής ενέργειας και των κεφαλαιακών προϊόντων κατά 2,1%, ενώ η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 0,1%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε 10 και μειώθηκε σε 13 χώρες.

Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Πορτογαλία (+7,1%), στη Ρουμανία (+7%), την Τσεχία (+6,7%) και την Σλοβενία (+5,2%), και οι μεγαλύτερες μειώσεις στη Μάλτα (-7.3%), στην Ιρλανδία (-6,7%), την Εσθονία (-6,4%) και τη Φινλανδία (-4,8%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk