Έκκληση Ecofin για πιο ελαστική θέση ενιαίας τραπεζικής Αρχής

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της ΕΕ καλούνται να υιοθετήσουν πιο ελαστική θέση στο νομοσχέδιο για την εκκαθάριση και αναδιάρθρωση των τραπεζών και τον Ενιαίο μηχανισμό, αλλιώς διακινδυνεύουν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων που γίνονται με το ΕυρωΚοινοβούλιο, μεταδίδει το Bloomberg. Η ελληνική Προεδρία της ΕΕ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις σε ευρύ φάσμα θεμάτων, καθώς η σημερινή θέση τους «μπλοκάρει κάθε πρόοδο».

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της ΕΕ καλούνται να υιοθετήσουν μία πιο ελαστική θέση στο νομοσχέδιο για την εκκαθάριση και αναδιάρθρωση των τραπεζών, διαφορετικά διακινδυνεύουν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων που γίνονται για το θέμα αυτό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η ελληνική Προεδρία της ΕΕ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στις συζητήσεις με το Ευρωκοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης των τραπεζών τής Ευρωζώνης, επειδή η σημερινή θέση τους «μπλοκάρει κάθε πρόοδο», σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ΕΕ.

«Μία νέα εντολή είναι προαπαιτούμενο, για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις», σύμφωνα με το ελληνικό σημείωμα που έχει ημερομηνία 7η Φεβρουαρίου, ενώ αναφέρεται ότι η Ελλάδα «θα συνεχίσει να εργάζεται για δυνατές συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα ανοικτά θέματα».

Η Ελλάδα ηγείται των διαπραγματεύσεων εκ μέρους των άλλων χωρών.

Οι πιθανοί συμβιβασμοί που πρέπει να εξετάσουν οι χώρες περιλαμβάνουν τη μείωση του ρόλου που θα έχει το Συμβούλιο της ΕΕ στο σύστημα, σύμφωνα με το ελληνικό σημείωμα.

Άλλες κινήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τη μείωση του εύρους των αποφάσεων που πρέπει να λαμβάνονται από την Ολομέλεια αντί του εκτελεστικού οργάνου του σχεδιαζόμενου διοικητικού συμβουλίου της Ενιαίας Αρχής για την εκκαθάριση των τραπεζών και την προσαρμογή των κανόνων για τις ψήφους (με τις οποίες θα λαμβάνονται οι αποφάσεις).

Οι πρεσβευτές των χωρών θα συζητήσουν το νομοσχέδιο αύριο, Πέμπτη, εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk