Ν. Κακλαμάνης: Δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να υποχωρήσω

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Ν. Κακλαμάνης μίλησε στον Βήμα fm για την υποψηφιότητά του

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για την υποψηφιότητά του στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη.{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων

«Πριν ανακοινώσω επίσημα την υποψηφιότητά μου, διά στόματος όχι του κ. Σαμαρά, όπως είχε δεσμευτεί απέναντί μου, αλλά του διευθυντή του γραφείου του, είχα ενημερωθεί επίσημα για τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Σπηλιωτόπουλου. Άρα, μετά από αυτή την εξέλιξη, η ανακοίνωσή μου ήταν απάντηση σε ερώτημα δημοσιογραφικής αξίας.»

Για το τι αισθάνεται απέναντι στον κ. Σαμαρά

«Το πολιτικό fair play δεν μου επιτρέπει μια κατ’ ιδίαν κουβέντα με τον πρόεδρο του κόμματός μου και πρωθυπουργό. Αν θέλει, ας τη βγάλει εκείνος στη δημοσιότητα. Δεν μπορώ εγώ, όμως. Εάν ήταν ένα άλλο πρόσωπο στην ηγεσία της Ν.Δ., θα είχα θυμώσει. Αλλά το γεγονός ότι είναι το συγκεκριμένο, μου δημιουργεί μια πίκρα. Δεν με απασχολεί καθόλου για την κομματική νομενκλατούρα που είναι κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους. Εμένα, με απασχολεί η λαϊκή βάση της παράταξής μου, όπως αυτή έχει οριοθετηθεί και μαζί το σύνολο των Αθηναίων συμπολιτών μου από τον Οκτώβριο του 1974 με τις ιδρυτικές αρχές της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτή τη λαϊκή βάση θα απευθυνθώ με βάση τις αρχές μου και την παράταξή μου και σε όλους τους Αθηναίους που αγαπούν την πόλη τους και θέλουν να την προστατέψουν από κακοτοπιές.»

Για την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου

«Μπορεί ο συνάδελφός μου (σ.σ.: Άρης Σπηλιωτόπουλος) να είναι καλύτερος από εμένα, αλλά δεν είναι καταλληλότερος γι’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, υπό την έννοια ότι τα πολιτικά του χαρακτηριστικά είναι αυτά του κεντρώου χώρου και έτσι στον α’ γύρο δεν μπορεί να αναστείλει τους όποιους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους. Το κύριο στοίχημα για τις υποψηφιότητες είναι ο α’ γύρος…»

Για το ενδεχόμενο να υποχωρήσει

«Δεν βλέπω κάτι αυτή τη στιγμή (που θα μπορούσε να με κάνει να υποχωρήσω). Το αύριο είναι άγνωστο, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι που θα με κάνει να αλλάξω την άποψή μου.»

Για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τη Ν.Δ.

«Από τη στιγμή που τουλάχιστον τυπικά, διότι ουσιαστικά χρίσμα έχει δοθεί, και όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους υποψηφίους η Ν.Δ. δεν δίνει χρίσμα, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αιτιολογηθεί. Και σε μια τέτοια περίπτωση, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.»

Για το αν στο συνδυασμό του θα έχει υποψηφίους και από άλλους πολιτικούς χώρους

«Θεωρήστε το ως δεδομένο. Εξάλλου, στη μικρή συγκέντρωση φίλων που προσεκλήθη χθες βράδυ, ήταν δύο εξέχοντα στελέχη του χώρου της Αριστεράς.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk