Πληθαίνουν τα καλέσματα αλληλεγγύης για την Κεφαλλονιά

Την αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, που μετρούν ακόμη τις πληγές τους μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων εβδομάδων, δείχνουν φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εταιρείες, αλλά και απλοί πολίτες.

Την αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, που μετρούν ακόμη τις πληγές τους μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων εβδομάδων, δείχνουν φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εταιρείες, αλλά και απλοί πολίτες. Καθημερινά οι ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πληθαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές κλιμάκια μη κυβερνητικών οργανώσεων προκειμένου να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς στέγαση.
Από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, μία ημέρα μετά την κήρυξη του νησιού σε σεισμόπληκτη περιοχή, βρίσκεται στο Ληξούρι η πρώτη διερευνητική ιατρική ομάδα των Γιατρών του Κόσμου, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η οργάνωση μετέφερε και ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και υπνόσακους.
Παράλληλα, ξεκίνησε εκστρατεία για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης: κονσέρβες, εμφιαλωμένο νερό, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα (αντιβιοτικά και παυσίπονα). Για οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση δύο τραπεζικών λογαριασμών της Οργάνωσης με την ένδειξη «Κεφαλλονιά». Βρείτε πληροφορίες στη σελίδα των Γιατρών του Κόσμου.
Συγκέντρωση ειδών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Έκκληση για βοήθεια προκειμένου να στηρίξει τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλλονιάς με είδη πρώτης ανάγκης έχει απευθύνει τις τελευταίες ώρες και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στο νησί έχουν ήδη μεταβεί δύο ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαριτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Πάτρας, συνδράμοντας όπου κρίνεται απαραίτητο, το έργο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
Όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κεντρική Αποθήκη του ΕΕΣ (Άστρους 111-113, Κολωνός), στα τηλέφωνα 210 5147.300 και 6937 790.171, όπου θα ζητήσουν την κυρία Νάταλι Καμπουροπούλου. Η αποθήκη θα είναι ανοιχτή προκειμένου να δεχθεί τα προσφερόμενα είδη. Χρειάζονται τα εξής: τροφή μακράς διάρκειας / ξηρά τροφή, παιδικό γάλα, είδη ατομικής υγιεινής, υπνόσακοι, κουβέρτες (καινούργιες), σπαστά κρεβάτια με στρώματα και σόμπες φορητές.
Οι δήμοι της χώρας στο πλευρό της Κεφαλονιάς
Την παροχή έμπρακτης στήριξης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλλονιάς συμφώνησαν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, οι δήμαρχοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ιωαννιτών και Βόλου. Οι δήμαρχοι των πέντε μεγαλύτερων πόλεων της χώρας αποφάσισαν τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αρχής γενομένης από σήμερα, Δευτέρα. Στην Πάτρα, η συγκέντρωση γίνεται στο δημαρχείο (Μαιζώνος 108), Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 09.00-14.00, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και είδη ατομικής υγιεινής.
Αντίστοιχα, η συγκέντρωση θα γίνει στα δημαρχιακά μέγαρα και των υπολοίπων πόλεων. Απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες, τους φορείς και τις ομάδες πολιτών να συμμετάσχουν, η «Πρωτοβουλία των Πέντε» ανακοίνωσε πως παραμένει σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεννόηση με τη δημοτική αρχή της Κεφαλλονιάς προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες.
Με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όλοι οι δήμοι της χώρας θα συμβάλουν στην επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολίτες και η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς, με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τους. Με τη σειρά τους, οι δήμαρχοι της Αττικής εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, άρχισαν να συγκεντρώνουν κουβέρτες και τρόφιμα τα οποία η αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Αττικής (ΠΕΔ), θα παραδώσει στον Δήμο Κεφαλονιάς.
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Κορυδαλλό
Έκκληση συγκέντρωσης τροφίμων (κονσέρβες, γάλα, χυμοί), ειδών πρώτης ανάγκης και κλινοσκεπασμάτων απευθύνει και ο Δήμος Κορυδαλλού στους κατοίκους του με σκοπό την αποστολή βοήθειας στους σεισμοπαθείς. Τα είδη θα συγκεντρώνονται καθημερινά σε όλα τα ΕΔΑΠΕ του Κορυδαλλού τις ημέρες λειτουργίας τους (08.00 – 20.00), από την Παρασκευή 7 μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Τα σημεία συγκέντρωσης είναι τα εξής: Α’ ΕΔΑΠΕ (Ηπείρου 115), Β’ ΕΔΑΠΕ (Δ. Διαμαντίδη 43), Γ’ ΕΔΑΠΕ (Μπουμπουλίνας 30), Δ’ ΕΔΑΠΕ (Θήρας 41), Ε’ ΕΔΑΠΕ (Ξενοφώντος και Πελοπίδα) και ΣΤ’ ΕΔΑΠΕ (Θουκυδίδου 10). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 4949.151, 210 4949.503, 210 4990.410, 210 4990.595.

Έρανος από τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας
Ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του ΙΝΚΑ – Ένωση Καταναλωτών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης για οικονομική βοήθεια στους πληγέντες, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνδράμει οικονομικά -έστω με ένα ευρώ- τους δοκιμαζόμενους Κεφαλλονίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους βοηθώντας σε αυτή την προσπάθεια στον αριθμό λογαριασμού: Alpha Bank: 90300 2002000 159. Από το εξωτερικό: IBAN: GR 72 0140 9030 9030 0200 2000 159 BIC: CRBAGRAA
Swift Code: ALFA BANK Κάτοχος: ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ.

Εργαζόμενοι των ΟΤΑ και εκπαιδευτικοί στο πλευρό των Κεφαλληνών
Στο πλευρό των πληγέντων βρίσκονται ακόμα σωματεία και εργαζόμενοι, οι οποίοι δείχνουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Έτσι, η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάλεσε συντονισμένα τους συλλόγους-μέλη της να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες συλλογής τροφίμων (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα μακράς διάρκειας, χυμούς, εμφιαλωμένα νερά κ.ά.), τα οποία και πρόκειται να συγκεντρωθούν σε κεντρικά σημεία αποστολής και εν συνεχεία να προωθηθούν στο νησί. Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα πήρε ήδη την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα (όσπρια και ζυμαρικά), προκειμένου να σταλούν στην Κεφαλλονιά.
Κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απευθύνει και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου προς όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς, σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου. Κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτικούς συλλόγους του νησιού, πρόκειται να συγκεντρώσει: τρόφιμα, νοσηλευτικό υλικό, κλινοσκεπάσματα, είδη οικιακής χρήσης (πιάτα, ποτήρια κ.ά.) και καθαριστικά. Αυτά θα συγκεντρώνονται, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων, σε κάθε σχολική μονάδα και θα παραδοθούν στα γραφεία του συλλόγου (σχολικό συγκρότημα 15ου-29ου Δημοτικού Σχολείου και 11ου – 14ου – 36ου – 37ου Νηπιαγωγείων Περιστερίου, Ακαρνανίας 65, Ανθούπολη), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρες 9.00 – 13.00. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη σεισμόπληκτη περιοχή, συνοδεία κλιμακίου του Δ.Σ. του Συλλόγου και θα παραδοθούν στους εκπροσώπους των τοπικών Εκπαιδευτικών Συλλόγων οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη διανομής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk