ΟΟΣΑ: Bελτιώνονται οι προοπτικές για τις αναπτυγμένες οικονομίες

Οι προοπτικές για τις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες βελτιώνονται, σύμφωνα με τον βασικό μηνιαίο δείκτη που χρησιμοποιεί ο ΟΟΣΑ. Ο δείκτης, που καλύπτει τις 33 χώρες-μέλη του, έφθασε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη εδραιώνεται. Η τάση ήταν λιγότερο αισιόδοξη στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες.

Οι προοπτικές για τις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες βελτιώνονται, σύμφωνα με τον βασικό μηνιαίο δείκτη που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο δείκτης, που καλύπτει τις 33 χώρες – μέλη του, έφθασε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη εδραιώνεται. Ο δείκτης αυξήθηκε στις 100,9 μονάδες έναντι 100,8 μονάδων τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 101,1 μονάδες από 100,9 μονάδες τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «θετική αλλαγή δυναμικής».

Ο δείκτης για την αμερικανική οικονομία αυξήθηκε στις 101 μονάδες από 100,9 μονάδες, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.

Για την Ιαπωνία, ο δείκτης αυξήθηκε στις 101,4 μονάδες από 101,3 μονάδες τον Νοέμβριο, φθάνοντας επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας τονώνει την οικονομία με χωρίς προηγούμενο νομισματική στήριξη.

Ο δείκτης για τη Βρετανία παρέμεινε σταθερός στις 101,3 μονάδες.

Η τάση ήταν λιγότερο αισιόδοξη στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, με τον δείκτη της Κίνας να μένει σταθερός στις 99,3 μονάδες, όπως επίσης και της Ρωσίας στις 99,7 μονάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk