Ενταξη στο ΕΣΠΑ για 343 επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Τριακόσιες σαράντα τρεις επιχειρήσεις από τη Δυτική Μακεδονία θα υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 41.825.157 ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013, καθώς οι προτάσεις τους αξιολογήθηκαν θετικά από το πρόγραμμα «ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Από αυτές, ποσοστό 46,94% ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης, 42,85% στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών και 10,21% στον τομέα του τουρισμού.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Κοζάνη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠ- ΑΝΕΜ Σπύρος Σκοτίδας, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι ξεκινά σε κάθε περιφερειακή ενότητα διαδικασία ενημέρωσης των επιχειρήσεων, οι προτάσεις των οποίων εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση, ώστε να δοθούν κατευθύνσεις για την υλοποίηση κάθε έργου, την αποφυγή αστοχιών, τη σωστή υποβολή των φακέλων και τη διαδικασία εκταμίευσης και εξόφλησης των χρηματοδοτήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις, οι μισές περίπου προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης και οι υπόλοιπες «μοιράζονται» στις ενότητες των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Σε σχέση με το μέγεθος των επιχειρήσεων κυριαρχούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις ενώ οι περισσότερες προτάσεις προήλθαν από υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015 το αργότερο, ενώ η σχετική εμπειρία θα καθοδηγήσει τους εμπλεκόμενους φορείς στη νέα προγραμματική περίοδο και συγκεκριμένα το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014- 2020.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk