Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν έχει σχέση η υποψηφιότητά μου με του Τσίπρα»

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε στον Βήμα fm για την υποψηφιότητά του

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την υποψηφιότητά του.{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων και τον παραλληλισμό του με τον Αλ. Τσίπρα

«Καταλαβαίνω τους παραλληλισμούς σε ένα πρώτο επίπεδο. Αν περάσουμε, όμως, σε ένα δεύτερο επίπεδο, νομίζω ότι δεν είναι ίδια συγκυρία. Προφανώς το αντιλαμβάνομαι. Αυτό που συμβόλιζε τότε ήταν η ανανέωση στο πολιτικό σύστημα. Οκτώ χρόνια μετά, η υποψηφιότητά μου συμβολίζει ότι υπάρχει ένας νέος, κυρίως, κόσμος που μέσα στις συνθήκες της κρίσης νιώθει να συνθλίβεται στις μυλόπετρες της κρίσης και θέλουμε να δώσουμε λόγο σ’ αυτόν τον κόσμο, σ’ αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους και σε όσους νιώθουν σ’ αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ότι θέλει να έχει λόγο και έκφραση σ’ αυτά που συμβαίνουν και αφορούν τη δική του ζωή.

Το ένα πράγμα που θέλουμε εμείς και θεωρούμε βασική μας προτεραιότητα έχει να κάνει με τις κοινωνικές συνθήκες. Γιατί, όπως ξέρετε, στις γειτονιές της Αθήνας στην ουσία βλέπουμε τα προβλήματα της κρίσης με μεγενθυντικό φακό. Βλέπουμε τις αντιφάσεις της κρίσης που ζούμε πολύ έντονες μέσα στην Αθήνα και στην ουσία καταδικάζεται ο κόσμος καταδικάζεται σε μια μορφή ανθρωπιστικής κρίσης, τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και επομένως βασική μας προτεραιότητα είναι να ρίξουμε βάρος στις κοινωνικές υποδομές του δήμου, να ενισχύσουμε και τα κοινωνικά ιατρεία και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να προσπαθήσουμε να εγκολπώσουμε ορισμένες προσπάθειες κοινωνικών δικτύων που αναπτύσσονται από μόνα τους στις γειτονιές της Αθήνας. Γιατί νομίζουμε ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν οι δημότες.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk