Η ατζέντα της επιστήμης

10 Φεβρουαρίου
Περί γεωδαισίας, στο Γαλλικό Ι.Θ.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 2Α, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Νόησις συνεχίζεται για ένατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης». Το θέμα του επόμενου Καφέ (αύριο, στις 18.30) αφορά τη γεωδαισία, μία από τις βασικότερες επιστήμες για τη μελέτη της Γης, για την οποία θα μιλήσει ο καθηγητής του Τομέα Γεωδαισίας και Τοπογραφίας του ΑΠΘ Χριστόφορος Κωτσάκης. Για περισσότερες πληροφορίες: www.noesis.edu.gr και στο τηλ. 2310 821231.

11 Φεβρουαρίου
Χρήση και κατάχρηση Διαδικτύου
MICROSOFT ΕΛΛΑΣ, Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 221, ΜΑΡΟΥΣΙ
Η Microsoft Ελλάς και Tο Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνουν μεθαύριο, στις 9.00, την εκδήλωση «Youth Online Safety 2014» με θέμα «Internet: Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στελέχη των διοργανωτών θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και θα αναφερθούν εκτενώς στο ζήτημα του εθισμού τόσο στα παιχνίδια όσο και στα κοινωνικά δίκτυα. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και συζήτηση που θα αναφέρεται στο ευαίσθητο και επίκαιρο ζήτημα του εκφοβισμού μέσω Διαδικτύου (cyberbullying). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.microsoftlive.gr/youthonlinesafety.

12 Φεβρουαρίου
«Τι είναι η έμβια ύλη;» στο Μέγαρο
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Προσκεκλημένος της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, θα μιλήσει στο Μέγαρο την Τετάρτη, στις 19.00, ο Alain Prochiantz, καθηγητής του Collège de France στην Εδρα Μορφογενετικών Διαδικασιών. Το θέμα του θα είναι οι σχέσεις και τα σύνορα ανάμεσα στη βιολογία και στις άλλες «θετικές» ή «ανθρωπιστικές» επιστήμες. Στη διάλεξη θα αναλυθούν οι έννοιες της εξέλιξης και της ατομικότητας κάτω από το φως μιας νέας ανάγνωσης του έργου πολλαπλών θεωρητικών της επιστήμης και φιλοσόφων της έμβιας ύλης. Είσοδος δωρεάν, με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται από τις 17.30.

12 Φεβρουαρίου
Συνέδριο κινητών και apps
DIVANI CARAVEL, ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2 , ΑΘΗΝΑ
Tην Τετάρτη (9.30-18.00) θα λάβει χώρα το 4ο Συνέδριο Τηλεματικής, Κινητών Τηλεφώνων και Εφαρμογών (InfoCom Mobiles and Apps Conference) υπό τον τίτλο «Moving Appwards – Η πρόκληση των πολλαπλών οθονών». Περιλαμβάνει τις ενότητες «Εφαρμογές για επιχειρήσεις – Η εποχή της κινητής επιχείρησης», «What’s App? Εφαρμογές για τον λαό!» και «The StartApp Nation: Ο μύθος και η πραγματικότητα». Οι ομιλητές της τελευταίας ενότητας θα δώσουν στους συνέδρους τις βέλτιστες κατευθύνσεις του πιο δυναμικού κλάδου της αγοράς. Παράλληλα θα υπάρξουν πολλά εργαστήρια και εξειδικευμένες παρουσιάσεις και θα λειτουργήσει η έκθεση Appsland. Λεπτομέρειες στο www.infocomapps.gr ή στα τηλ. 210 5230.000, 210 5201.500, 697 9863163.

14-15 Φεβρουαρίου
Η Βιολογία στον Πειραιά
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 229-231, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το Ράλλειο Λύκειο και η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά διημερίδα Βιολογίας με τίτλο «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία». Θέματά της θα αποτελέσουν η βιολογία της μνήμης, της μάθησης και της συμπεριφοράς, η σημασία των μικροοργανισμών, η επιστημονική έρευνα για τους παράγοντες γονιμότητας, η σημασία των παραδοσιακών σπόρων, η σημασία των φυκών και το ψηφιακό σχολείο για τη Βιολογία στην Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στις διευθύνσεις www.pev.gr και http://lyk-ralleion.att.sch.gr/.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk