Ν.Αναστασιάδης: Δεν παρέκκλινα από τις δεσμεύσεις έναντι του ΔΗΚΟ

Ενοχλημένη δηλώνει η κυπριακή προεδρία από «παντελώς αβάσιμους, αστήριχτους και επικίνδυνα αυθαίρετους» ισχυρισμούς, όπως τους χαρακτηρίζει, που «αλλοιώνουν το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος» στην βάση του οποίου θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο Ν.Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι «δεν έχω παρεκκλίνει ούτε κατά γιώτα από τις δεσμεύσεις μου είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ είτε του κυπριακού λαού».

Ενοχλημένη δηλώνει η κυπριακή προεδρία από «παντελώς αβάσιμους, αστήριχτους και επικίνδυνα αυθαίρετους» ισχυρισμούς, όπως τους χαρακτηρίζει, που «αλλοιώνουν το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος» στην βάση του οποίου θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο Ν.Αναστασιάδης υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση την Κυριακή: «Δεν έχω παρεκκλίνει ούτε κατά γιώτα από τις δεσμεύσεις μου είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ είτε του κυπριακού λαού».

Ο Ν.Αναστασιάδης αναφέρει ότι παρακολουθεί «με υπομονή, νηφαλιότητα και ιδιαίτερο σεβασμό τις απόψεις και θέσεις, που εκφράζονται από πολιτικούς ηγέτες και άλλους παράγοντες για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω με έμφαση ότι, παρά τα όσα προβάλλονται, δεν έχω παρεκκλίνει ούτε κατά ένα γιώτα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ, είτε ευρύτερα έναντι του κυπριακού λαού» τονίζει η ανακοίνωση.

Ο κύπριος πρόεδρος αναφέρει ότι «συνειδητά αποφεύγει την όποια αντιπαράθεση, διότι στόχος παραμένει η συναίνεση και η μέγιστη κατά το δυνατόν συμπόρευση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων».

Επιδίωξή του, αναφέρει,ότι είναι, η από κοινού διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων και δυσκολιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν με την έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών.

Ο κύπριος πρόεδρος προαναγγέλλει ότι σε συνέντευξη τύπου τις προσεχείς ημέρες θα προβεί σε «λεπτομερή ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και όσων επιτυγχάνονται μέσα από το κοινό ανακοινωθέν».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επίκειται η εξαγγελία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ των οποίων και οδικός χάρτης για την Αμμόχωστο.

Επίσης, αναμένεται τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επομένης η επίσκεψη στην ‘Αγκυρα του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη και στην Αθήνα του Τουρκοκυπρίου διαπραγματευτή, Κουτρέτ Οζερσάι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk