Αλίμονο στους νέους

Είναι προφανές ότι κάθε κόμμα επιλέγει τους υποψήφιους που θέλει και είναι υπερήφανο γι’ αυτούς – εκτός κι αν του προκύψει κανένας Καρυπίδης…

Αλίμονο στους νέους | tovima.gr
Είναι προφανές ότι κάθε κόμμα επιλέγει τους υποψήφιους που θέλει και είναι υπερήφανο γι’ αυτούς – εκτός κι αν του προκύψει κανένας Καρυπίδης…
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξε απλώς υποψηφίους. Εφτιαξε κι ένα παραμύθι. Οτι οι δικοί του υποψήφιοι δεν είναι μόνο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι επιπλέον «νέοι και άφθαρτοι». Δήλωση Τσίπρα.
Να το δούμε, λοιπόν.
Ο Αποστόλου (Στερεά Ελλάδα) είναι στα 65. Ο Βουδούρης (Πελοπόννησος) στα 61. Ο Μπενέτος (Νότιο Αιγαίο) στα 60. Ο Γαλιατσάτος (Ιόνια) στα 58. Ο Χατζηλάμπρου (Δυτική Ελλάδα) στα 56. Η Χαραλαμπίδου (Κεντρική Μακεδονία) στα 55. Ο Μορφίδης (Αν. Μακεδονία – Θράκη) και η Γεροβασίλη (Ηπειρος) στα 53. Η Κυρίτση (Β. Αιγαίο) στα 51.
Του Κριτσωτάκη (Κρήτη) η ηλικία αποτελεί εθνικό απόρρητο αλλά δεν μοιάζει για λυκόπουλο.
Με άλλα λόγια, μια χαρά άνθρωποι είναι αλλά «νέους» δεν τους λες. Και, πάντως, δεν είναι νεότεροι από τους αντιπάλους τους.
Πάμε τώρα και στους «άφθαρτους».
Ο Αποστόλου βγήκε πρώτη φορά βουλευτής το 1996. Ο Γαλιατσάτος είναι έξι φορές υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές από το 1982.
Ο Μπενέτος είναι πρώην «Ιταλός» του ΠαΣοΚ και εκλέγεται δήμαρχος Λειψών εδώ και 28 χρόνια.
Η Γεροβασίλη είναι υποψήφια σε διάφορες εκλογές από το 1998 και η Χαραλαμπίδου είναι αιρετή συνδικαλίστρια από το 1981. Ο Μορφίδης είναι συνδικαλιστής από τη δεκαετία του ’80 και εκλέγεται στα δημοτικά από το 2002.
Ο Χατζηλάμπρου είναι συνδικαλιστής από τη δεκαετία του ’90 και υποψήφιος στις νομαρχιακές από τη δεκαετία του 2000.
Ο Κριτσωτάκης (που δεν λέει πότε γεννήθηκε) είναι και αυτός συνδικαλιστής από τη δεκαετία του ’90.
Ουσιαστικά από όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ μόνο η Δούρου (Αττική) και η Διώτη (Θεσσαλία) μπορούν να ανταποκριθούν στον χαρακτηρισμό «νέοι και άφθαρτοι» – μαζί με τον Καρυπίδη αλλά δεν ξέρω αν μετράει…
Από εκεί και πέρα, αναρωτιέσαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται να παινέψει τους υποψηφίους του αλλά πρέπει να πουλήσει και το παραμύθι «των νέων και των άφθαρτων».
Μυστήριο. Διότι αν δεν σε εκλέγουν, δεν σημαίνει ότι μένεις και άφθαρτος. Ενώ αν καθυστέρησες να εκλεγείς, δεν σημαίνει ότι είσαι και νέος.
Διαφορετικά, αλίμονο στους νέους!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk