Χρυσοχοΐδης: Σπέκουλα η συζήτηση για τα διόδια

Για σπέκουλα κατηγόρησε την Παρασκευή όσους ανοίγουν σήμερα συζήτηση για τα διόδια των αυτοκινητόδρομων ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επιτέθηκε – χωρίς να τον κατονομάσει – στον δήμαρχο Ωρωπού, κ. Γιάννη Οικονομάκο, τον οποίο εγκάλεσε ότι ξεσηκώνει τον κόσμο για «μικροεκλογικά συμφέροντα».
«Οι συμβάσεις έχουν ψηφιστεί το 2007 και η τιμή μονάδας – τα 4 λεπτά χωρίς ΦΠΑ ανά χιλιόμετρο για την αξία των διοδίων- ψηφίστηκε τότε. Όσοι το έχουν ξεχάσει ας το θυμηθούν» είπε ο υπουργός Υποδομών. «Το 2007 ορίστηκε η τιμή στην ελληνική Βουλή και στις συμβάσεις και όχι το 2014. Στις συμβάσεις του 2013 που ψηφίστηκαν στη Βουλή πριν από λίγες μέρες δεν υπάρχει καμία αναφορά στα διόδια» συμπλήρωσε.
«Οι τιμές των διοδίων είναι ευθύνη της εμπορικής πολιτικής του παραχωρησιούχων με βάση τα 4 λεπτά. Αυτοί βάζουν τιμές, παρέχουν εκπτώσεις και όποια άλλη εμπορική πολιτική μπορούν να ασκήσουν. Όχι το υπουργείο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης. «Οι συμβάσεις κατέρρευσαν με την κρίση. Από το 2011 τα έργα ρήμαξαν και δεν βγήκε μπουλντόζα στο δρόμο. Καταφέραμε να τις ενεργοποιήσουμε και τις ψηφίσαμε το Δεκέμβριο του 2013» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του στη Βουλή, με τις οποίες αναγνώριζε ότι υπάρχει αδικία για τους μόνιμους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής και δεσμευόταν ότι θα λύσει το ζήτημα, όπως οι παράπλευρες και εναλλακτικές διαδρομές, οι εκπτώσεις και το αναλογικό σύστημα χρέωσης.
«Δεν θα γίνει τίποτα λοιπόν εάν πρώτα δεν λυθούν αυτά τα ζητήματα. Είναι δική μου απόφαση και θα εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε λέει οτιδήποτε άλλο, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά σπέκουλα» σχολίασε ο κ. Χρυσοχοϊδης και επανέλαβε ότι στον Ωρωπό οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση και η τιμή των διοδίων για αυτούς θα παραμείνει 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ. «Άρα η αδικία διορθώθηκε» είπε.
«Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος να βγάζει ανακοινώσεις και να ξεσηκώνει τον κόσμο για τα μικροεκλογικά του συμφέροντα, καλά θα κάνει να πάει να εξυπηρετήσει τους δημότες του, να οργανώσει το ΚΕΠ, να μοιράσει στον κόσμο πομποδέκτες, σε συνεννόηση με τον παραχωρησιούχο, για να μην πληρώνουν οι κάτοικοι τζάμπα λεφτά» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, καλώντας τον δήμαρχο «να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών του και να εκμεταλλευτεί τη νέα οικονομική δραστηριότητα που δημιουργείται στην περιοχή του για να φτιάξει νέες θέσεις εργασίας».
«Οι αυτοκινητόδρομοι είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Χρήματα που έχουν προέλθει από τα χρήματα των φορολογουμένων. Όσοι τους χρησιμοποιούν, οι χρήστες, πληρώνουν το αναλογούν τίμημα. Όποιος δεν πληρώνει, ή εμποδίζει τη λειτουργία ή μπλοκάρει τα διόδια, κλέβει τους φορολογούμενους. Θα διωχθεί αστικά και ποινικά» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
«Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών, των πολλών. Θα προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να καλείται ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει αποζημιώσεις στις παραχωρήσεις, γιατί αυτές οι συμπεριφορές έχουν ως συνέπεια τη μεταφορά πολλαπλού κόστους στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk