Εξώδικο εργαζομένων του ΨΝΘ για τη μεταφορά ασθενών

Εξώδικο στους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έστειλαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόφαση μεταφοράς κλινικών σε ακατάλληλους, όπως καταγγέλλουν, χώρους για τους ψυχικά ασθενείς. «Το γεγονός ότι διαθεσιμότητες ανακοινώθηκαν μετά τη λήψη των αποφάσεων, δείχνει ότι όλα έγιναν για την εκπλήρωση μνημονιακών υποχρεώσεων» αναφέρουν.

Εξώδικο στους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έστειλαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόφαση μεταφοράς κλινικών σε ακατάλληλους, όπως καταγγέλλουν, χώρους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μεταφορά του Τμήματος Οξέων Περιστατικών στον χώρο όπου λειτουργεί η γυναικολογική κλινική στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και η δημιουργία Ψυχιατρικής κλινικής στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων της Οφθαλμολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι επιλεγέντες χώροι είναι ακατάλληλοι, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχιατρικών κλινικών και εγκυμονούν κινδύνους για τους ψυχικά ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες των νοσοκομείων.

Οι αποφάσεις, που έχουν ληφθεί πέρσι τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο, δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

Ο ψυχίατρος και μέλος του ΔΕ του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ Θανάσης Βαξεβάνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υποστήριξε ότι και οι δύο χώροι είναι ακατάλληλοι για τους ψυχικά ασθενείς και πως το γεγονός ότι μετά τη λήψη των αποφάσεων ανακοινώθηκαν διαθεσιμότητες δείχνει ότι όλα έγιναν για την εκπλήρωση μνημονιακών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος του Ιπποκρατείου που επιλέχθηκε για να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική έχει εμβαδόν 360 τ.μ και προβλέπεται η ανάπτυξη 18 κλινών, ενώ θα έπρεπε να είναι 1000 τμ.

«Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται σε μικρά δίκλινα δωμάτια, θα σιτίζονται στο κρεβάτι λόγω αδυναμίας τοποθέτησης τραπεζιών, δεν υπάρχει πρόνοια για την εγκατάσταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ως χώρος προαυλισμού προβλέπεται ο φωταγωγός, ενώ ανεπαρκείς είναι οι χώροι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» πρόσθεσε ο κ. Βαξεβάνης.

Όσον αφορά τη μεταφορά του τμήματος οξέων περιστατικών στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, ανέφερε ότι οι 18 κλίνες θα αναπτυχθούν σε χώρο 480 τ.μ., ο οποίος είναι διαμορφωμένος σε σχήμα γάμα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επιτήρηση των ασθενών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk