Δράση: Χρειαζόμαστε περισσότερη και διαφορετική Ευρώπη

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι οι πιό κρίσμες για το μέλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις οποίες οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια, διορθώνοντας στρεβλώσεις και λάθη.

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι οι πιό κρίσμες για το μέλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις οποίες οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια, διορθώνοντας στρεβλώσεις και λάθη.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος πρόεδρος των Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν, Guy Verhofstadt, ο Πρόεδρος της Δράσης, Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης και η αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη.


Οι παρεμβάσεις των ομιλητών

G. Verhofstadt:
-Στηρίζουμε ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο με επίκεντρο τη Δράση για τις Ευρωεκλογές. Η Δράση ανήκει και στο Ευρωπαϊκό Κόμμα των Φιλελευθέρων, αλλά και ο Πρόεδρός της στη δική μας ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.
-Oι φιλελεύθεροι είμαστε η εναλλακτική στους ευρωσκεπτικιστές. Έχουμε κριτική προσέγγιση απέναντι στην σημερινή Ευρώπη, αλλά εμείς δεν θεωρούμε ότι εάν γυρίσουμε στα εθνικά σύνορα θα εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα, όπως η ανεργία και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Το αντίθετο θα συμβεί.
Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι η Ευρώπη ναι μεν δεν λειτουργεί, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη και διαφορετική Ευρώπη.
-Εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το 2010 είχαν σταθεί πιο αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και είχαν αντιδράσει άμεσα και η Ελλάδα έκανε ταυτόχρονα δραστικές μεταρρυθμίσεις, δεν θα είχαμε ελληνική κρίση.
-Το πρόγραμμα της Ελλάδας χρειάζεται δραστική αλλαγή. Απαιτούνται ταχύτερες μεταρρυθμίσεις, να υποστηριχθεί περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας και να μειωθεί η φορολογία.

Θ. Σκυλακάκης:
-Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Από την πλευρά της Δράσης θα προτείνω στα αρμόδια όργανα να είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη πρώτη από τα στελέχη της Δράσης σε όποιο ψηφοδέλτιο, είτε της Δράσης είτε μίας ευρύτερης συμμαχίας, την οποία και επιδιώκουμε.
-Θέλουμε συμμαχίες. Στο «προοδευτικό φόρουμ» που συνδιοργανώσαμε είπα πως χρειάζεται μία “πορφυρή συμμαχία” που να συνδυάζει την αλλαγή στην οικονομική πολιτική με πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη του παραγωγικού τομέα της οικονομίας, με κοινωνική ευαισθησία για να στηριχθούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι οι συνηθισμένοι πελάτες των κομμάτων. Μια προοδευτική συμμαχία όσων πιστεύουν ότι απαιτείται αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και γρήγορες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
-Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον τραβήξει διαχωριστική γραμμή απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πολιτική του κρατισμού και του κομματισμού. Δεν αποκλείω συνεργασία με τους 58, αν υπάρξει αυτή η διαχωριστική γραμμή έναντι της κυβερνητικής πολιτικής
-Είμαστε ανοιχτοί και σε συνεργασία ακόμη και με δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς που θέλουν μεταρρυθμίσεις. Ιδίως στα ψηφοδέλτια τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών, αλλά όχι μόνον εκεί. Επαναλαμβάνω. είμαστε ανοικτοί σε όποιον ειλικρινά θέλει να υπάρξει αλλαγή και μεταρρυθμίσεις.

Α. Λυμπεράκη:
-Χρειάζεται να ψηφίσουμε θετικά για την Ευρώπη, όχι να κατευθυνθούμε από θυμό. Κυρίως γιατί αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη μέσω της παραγωγής, η στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Οι καρέκλες στο δημόσιο, δεν φέρνουν πλούτο και δεν δημιουργούν πραγματική απασχόληση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk