Δούρου: Δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού σημαίνει τέλος στην κατοχή

Την αποχώρηση της όποιας ξένης στρατιωτικής παρουσίας από την Κύπρο επισημαίνει ως προϋπόθεση για όποια προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου η οποία εξέδοσε την ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα.

Η συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής εκφράζει την έντονη ανησυχίας της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Παράλληλα, η κ. Δούρου αφήνει αιχμές κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιλεκτική ενημέρωση.

«Τούτες τις ώρες που το κυπριακό βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, ας μην ξεχνάει κανείς ότι: δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού σημαίνει να μπει τέλος στην τουρκική κατοχή και να δημιουργηθεί μια δικοινοτική – διζωνική ομοσπονδία με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία.

Η δε τήρηση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ οφείλει να είναι πραγματική και να μην περιορίζεται σε αναφορές κι επικλήσεις σε σχετικά δελτία τύπου.


Τέλος, χειρισμοί αποκλεισμών, επιλεκτικών συναντήσεων και ενημέρωσης είναι, πέρα από θεσμικά απαράδεκτοι και εν τέλει εθνικά επικίνδυνοι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk