Θετική και η τρίτη αξιολόγηση της τρόικας στην Κύπρο

Το αργότερο μέχρι μεθαύριο, Κυριακή αναμένεται να δοθεί στον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδη το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου της τρόικα. Η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο με την τρόικα για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα, ενώ τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ αναμένεται να αναχωρήσουν από την Λευκωσία την επόμενη Τετάρτη.

Το αργότερο μέχρι μεθαύριο, Κυριακή αναμένεται να δοθεί στον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδη το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου της τρόικα.

Η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο με την τρόικα για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα, ενώ τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ αναμένεται να αναχωρήσουν από την Λευκωσία την επόμενη Τετάρτη.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επικεφαλής της τρόικας δεν θα προκύψει ανάγκη για λήψη επιπρόσθετων μέτρων στην Κύπρο. Το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών της Κύπρου σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.

Οι διεθνείς πιστωτές φέρεται να διατύπωσαν την εκτίμηση ότι και η τρίτη αξιολόγηση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου θα είναι θετική.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατύπωσαν οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη συνεδρίαση, το 2014 θα υπάρξει ύφεση της τάξης του 4,7% ενώ, ο ρυθμός ανάπτυξης το 2015 θα είναι στο 1% κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα, πως δεν θα υπάρξει η ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk