Η Moody’s αναβάθμισε σε Caa3 την πόλη της Αθήνας

Η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την πόλη της Αθήνας  σε «Caa3» από «C», με σταθερές προοπτικές (outlook). Η απόφαση της Moody’s για αναβάθμιση της βαθμολογίας της Αθήνας απορρέει από το γεγονός ότι η Αθήνα έχει θεραπεύσει τους λόγους που θα την οδηγούσαν σε ενδεχόμενη πτώχευση.

Η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την πόλη της Αθήνας σε «Caa3» από «C», με σταθερές προοπτικές (outlook).

Η απόφαση της Moody’s για αναβάθμιση της βαθμολογίας της Αθήνας απορρέει από το γεγονός ότι η Αθήνα έχει θεραπεύσει τους λόγους που θα την οδηγούσαν σε ενδεχόμενη πτώχευση.

Η αναβάθμιση συνδέεται με το ότι ο Δήμος της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2013 κατέβαλε το υπόλοιπου ποσό των 675.000 ευρώ τόκων υπερημερίας στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα ( ATEbank ) και εξόφλησε πλήρως το δάνειο 29,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το 2003 .

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι το δάνειο ATEbank ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι η Αθήνα καταβάλει τακτικά τους τόκους κεφαλαίου σε άλλα δάνεια. Όπως αναφέρει, το απόθεμα του χρέους της Αθήνας ανήλθε σε 167 εκατ. ευρώ στο τέλος του ς 2013.

Σύμφωνα με την Moody’s η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Αθήνας θα απαιτήσει τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της πόλης, αλλά και της ταμειακής κατάστασης της Ελλάδας». Η δημοσιονομική ολίσθηση ή η εμφάνιση σημαντικών κινδύνων ρευστότητας θα ασκήσει καθοδική πίεση στην βαθμολογία», τονίζεται στην σχετική έκθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk