Μ. Βορίδης: «Ο κόσμος ξέρει, ακόμη κι αν αφήσουμε τις κομματικές μας ταυτότητες στο ντουλάπι»

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα

«Και να αφήσουμε τις κομματικές μας ταυτότητες στο ντουλάπι, δεν έχει καμία σημασία. Ο κόσμος, δεν ξέρει; Υπάρχουν, όμως, θέματα, τα οποία διαφοροποιώ ως εξής: το να δώσεις στήριξη π.χ. και να αρχίσεις να μοιράζεις χρήματα σε δήμους με πολύ έντονα τοπικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να εξασθενεί το κομματικό στοιχείο της επιλογής των προσώπων και των αυτοδιοικητικών επιλογών, αυτό δεν έχει κατά τη γνώμη μου νόημα. Να πάμε στο δήμο Καρδιτσομαγούλας και να πούμε ότι υποψήφιος θα είναι ο Α ή ο Β, έχει κανένα νόημα, όταν ο Β είναι Ν.Δ. και υπάρχουν τέσσερις Ν.Δ.; Εκεί, δεν έχει κανένα νόημα το χρίσμα. Αντίθετα, θεωρώ ότι υπάρχει μια αθέμιτη παρέμβαση σε επιλογές που μπορούν να κάνουν οι πολίτες και έχουν πολύ έντονα τοπικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και πολύ δευτερεύοντα είναι τα κομματικοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Δεν μπορώ να κρίνω την πράξη του κ. Τζιτζικώστα. Αποφάσισε να δώσει πολύ έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά στην επιλογή του. Δεν το αξιολογώ. Πρέπει να το κάνω; Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., να αξιολογήσω την υποψηφιότητα ενός περιφερειάρχη; Ξέρετε πόσοι συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, χωρίς να έχουν περιμένει όποια κομματική απόφαση; Δεν έχει πολιτική βαρύτητα αυτό το πράγμα…»

Για το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να στηρίξει τις υποψηφιότητες Μπουτάρη ή Καμίνη

«Δεν μπορώ να μπω σ’ αυτή τη λογική και να πω ή να μην πω κάτι. Να αφήσουμε τη Ν.Δ. να αποφασίσει, για να μην λέει ο καθένας το δικό του;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk