Απειλητική επιστολή με σφαίρα στην πρόεδρο της ιταλικής Βουλής

Απειλητική επιστολή που συνοδευόταν με μία σφαίρα στάλθηκε στο γραφείο της Λάουρα Μπολντρίνι, της προέδρου της ιταλικής Βουλής, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο «πολέμου» μέσα στο Κοινοβουλίου με σχόλια που δεν αρμόζουν στα κοινοβουλευτικά ήθη. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας δεν βλέπουν σημαντικό ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατία αλλά θεωρούν αρχικά τον φάκελο «απότοκο του κλίματος των τελευταίων μηνών».

Απειλητική επιστολή που συνοδευόταν με μία σφαίρα στάλθηκε στο γραφείο της Λάουρα Μπολντρίνι, της προέδρου της ιταλικής Βουλής, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο «πολέμου» μέσα στο Κοινοβουλίου με σχόλια που δεν αρμόζουν στα κοινοβουλευτικά ήθη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας δεν βλέπουν σημαντικό ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατία αλλά θεωρούν αρχικά τον φάκελο «απότοκο του κλίματος των τελευταίων μηνών», σύμφωνα με την Repubblica.

Η επιστολή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μόνο μία χειρόγραφη σελίδα και περιείχε απειλές εναντίον της Μπολντρίνι. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η υπογραφή ήταν ένα αστέρι με το «Nuove B» («Νέες Μπ.», ενδεχομένως ως αναφορά στις παλιές «Μπ.» -τις Ερυθρές Ταξιαρχίες).

O φάκελος δεν έφτασε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής. Οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας στο Ροζέριο, κοντά στο Μιλάνο, «σταμάτησαν» τον φάκελο και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Στο φάκελο δεν υπήρχε όνομα αποστολέα, παρά μόνο ως διεύθυνση κάποια «Οδός Νατσαρένο» που θεωρείται ενδεχόμενη αναφορά στην έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk