Εκδήλωση προβολής ιατρικού τουρισμού και υπηρεσιών υγείας στη Ρωσία

Σε 300.000 περίπου τουρίστες, με μια ετήσια αύξηση της τάξης του 20%, ανέρχεται το μερίδιο της ρωσικής αγοράς που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό, ενώ υπολογίζεται ότι οι διεθνείς ασθενείς του ιατρικού τουρισμού δαπανούν κατά μέσο όρο 3.000 έως 4.000 δολάρια.

Σε 300.000 περίπου τουρίστες, με μια ετήσια αύξηση της τάξης του 20%, ανέρχεται το μερίδιο της ρωσικής αγοράς που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό, ενώ υπολογίζεται ότι οι διεθνείς ασθενείς του ιατρικού τουρισμού δαπανούν κατά μέσο όρο 3.000 έως 4.000 δολάρια. Μέχρι σήμερα, το 50% των Ρώσων που ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας για ιατρικούς λόγους έχουν ως προορισμό το Ισραήλ, ενώ σε πολλές χώρες όπως στη Γερμανία, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες υγείας από τους ρώσους ασθενείς, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον ρωσόφωνο προσωπικό.
Στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού από την αγορά της Ρωσίας επενδύουν κλινικές, ιατρικά κέντρα, ξενοδοχεία και κέντρα που εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητες ιαματικών πηγών στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο Greek Health Tourism Meeting & Workshop που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 7 Απριλίου. Η εκδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει οργανωθεί ποτέ στη Ρωσία με θέμα τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα, διοργανώνεται στη Μόσχα και αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών παρουσίασης και προβολής των υπηρεσιών υγείας και των συναφών με αυτές τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας στη ρωσική αγορά. Η τρίτη σε σειρά διοργάνωση, έπειτα από τα δύο workshops που πραγματοποιήθηκαν το 2013, εμπλουτίζεται με ημερίδα για τον τουρισμό υγείας, η οποία θα αποτελείται από δύο ενότητες, για τον ιατρικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας και τα θερμαλιστικά σπα. Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση της ιατρικής υποδομής της χώρας, η οποία σε συνάρτηση με το ξενοδοχειακό δυναμικό και τις ιατρικές υπηρεσίες συνθέτουν ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν. Στα πλαίσια αυτής θα γίνει και παρουσίαση του προορισμού της Αθήνας και των δυνατοτήτων που προσφέρει.
Το Greek Health Tourism Meeting & Workshop τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και οργανώνεται από την Tourism Today σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας, της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Εταιρειών και την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk