Ογκολογικό Κέντρο για παιδιά ιδρύει το Παίδων Μητέρα

Η ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους, το οποίο θα είναι στελεχωμένο με καταξιωμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ομάδα ψυχοκοινωνικής υγείας, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου Παίδων Μητέρα. Το Ογκολογικό Κέντρο θα περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο.
Με το αξίωμα ότι «όταν νοσεί ένα παιδί πάσχει ολόκληρη η οικογένεια», το Ογκολογικό Κέντρο θα έχει τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».
Σύμφωνα με την παιδίατρο αιματολόγο – ογκολόγο και διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου, κυρία Ελένη Βασιλάτου – Κοσμίδη, κάθε χρόνο νοσούν 14 στα 100.000 παιδιά από την γέννησή τους μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων και 20 έφηβοι στους 100.000 ηλικίας 15 – 18 χρόνων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο 20.000 νέα άτομα (από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 19 χρόνων). Παρά την σπανιότητα της νόσου, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από νόσο σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής (10% των θανάτων).

«Με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για τη νόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή τόσο την ιατρική όσο και την ψυχοκοινωνική, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται στα τρία από τα τέσσερα παιδιά που προσβάλλονται», τόνισε η κυρία Κοσμίδη.

Σημειώνεται ότι το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα ιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου) με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα των αποθεραπευμένων από καρκίνο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενηλίκων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ή εφηβική ηλικία «ΚΥΤΤΑΡΟ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk