Εξω από το ΣτΕ παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την Παρασκευή, ημέρα που συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη και τη νότια Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα ξεκινούν στις 13 Φεβρουαρίου οι σχολικοί φύλακες. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται εν όψει της ολοκλήρωσης στα τέλη Μαρτίου της 8μηνης διαθεσιμότητας και της έναρξης απολύσεων.

Στο ΣτΕ παραμένουν εργαζόμενοι και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένοντας την ανακοίνωση για το θέμα της διαθεσιμότητας. Στην κυκλοφορία δόθηκαν δύο λωρίδες της Πανεπιστημίου, ενώ κλειστή είναι η Σταδίου, λόγω πορείας μαθητών και καθηγητών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νωρίτερα στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην προσπάθεια των πρώτων να κλείσουν το δρόμο.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται εν όψει της ολοκλήρωσης στα τέλη Μαρτίου της 8μηνης διαθεσιμότητας και της έναρξης απολύσεων.

Παράλληλα, νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες, μετά την πεζοπορία-διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα.

Στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη, από τη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να καταλήξουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, περνώντας από πολλές πόλεις.

Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αλλαγές στο κοινωνικό κράτος και την παρουσία της τρόικας. Απευθύνουν, δε, κάλεσμα σε όλους τους φορείς, ομοσπονδίες και συλλογικότητες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, καθώς στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνεται το 8μηνο της διαθεσιμότητας και αρχίζουν οι απολύσεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

Όπως όλα δείχνουν, οι πρώτες απολύσεις «διαθεσίμων» που δεν απορροφήθηκαν σε κενές θέσεις του Δημοσίου, θα αρχίζουν από τις τάξεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Οι απολύσεις αυτές, που εκτιμώνται περί τις 2.000, θα καλύψουν αφενός το κενό των περίπου 400 που υπολοίπονται του μνημονιακού στόχου του α’ γύρου των 4.000 απομακρύνσεων, αφετέρου θα προσμετρηθούν στις επιπλέον 11.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk