Βοήθεια σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες μέσω Skype

Χέρι βοήθειας, μέσω του υπολογιστή, προσφέρουν οι επιστήμονες σε παιδιά με διαγνωσμένες αναπτυξιακές διαταραχές, που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Ειδικοί επιστήμονες από την Αθήνα καλύπτουν μέσω του «Skype» ανάγκες ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας και παρέχουν υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης.
Το πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών υλοποιεί η Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», που υποστηρίζεται από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Νέων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ένα στα πέντε παιδιά μπορεί κάποια στιγμή να παρουσιάσει ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα. Εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ένα στα τρία παιδιά θα συνεχίσει να παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς ως ενήλικας. Εκτιμάται ότι το 10% των παιδιών έχει σοβαρά μαθησιακά προβλήματα. Ανάλογο ποσοστό παιδιών αντιμετωπίζει δυσκολία στην εξέλιξη του λόγου. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης και της περιορισμένης πρόσβασης των πασχόντων σε ειδικά προγράμματα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk