Η Vodafone λανσάρει ελληνική εφαρμογή μετατροπής κειμένου σε ομιλία

Την δωρεάν διάθεση της κινητής εφαρμογής «Vodafone Speaking App», η οποία απευθύνεται σε χρήστες με ολική απώλεια ή με σοβαρά προβλήματα όρασης, ανακοίνωσε για τους συνδρομητές της η Vodafone.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας, η εφαρμογή «Vodafone Speaking App» «είναι η πρώτη και μοναδική μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech) για Android που προσφέρει σωστή ανάγνωση των Ελληνικών στα γραπτά μηνύματα (SMS), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), το διαδίκτυο (internet), αλλά και στους τηλεφωνικούς αριθμούς από τον κατάλογο επαφών, τις κλήσεις, τις ημερομηνίες, κλπ».
Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «προσφέρει ορθή ανάγνωση των Ελληνικών σε χρήσιμες εφαρμογές, όπως ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, πρόγνωσης καιρού κλπ».
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από τη Vodafone στο Google Play σε συνδρομητές συμβολαίου ή καρτοκινητής Vodafone και είναι συμβατή με Android smartphones και tablets με έκδοση λειτουργικού 2.3 και νεότερη. Οι χρήστες άλλων δικτύων, μπορούν να κάνουν δοκιμαστική χρήση της εφαρμογής για μία ημέρα ανά κάρτα SIM.
Η εφαρμογή «Vodafone Speaking App», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών και έρχεται ως εξέλιξη της υπηρεσίας «Vodafone Speaking Phone» που παρουσιάστηκε για πρώτη φόρα το 2005 στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης.
«Η νέα αυτή εφαρμογή αναπτύχθηκε με βάση τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα όρασης με στόχο να διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία τους, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη διαβίωσή τους. Η δοκιμαστική λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών» εξηγεί η Vodafone.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk