Αδ. Γεωργιάδης: «Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την πιο αναίσχυντη παράδοση πολιτικού καιροσκοπισμού και λαϊκισμού στη χώρα»

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιαάδης μίλησε στον Βήμα fm για την κατάσταση στην Κεφαλονιά, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για το μνημόνιο και αν λέει ψέματα ως πολιτικός

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαάδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.{{{ audio1 }}}

Για την κατάσταση στην Κεφαλονιά

«Δεν υπάρχει καλόπιστος παρατηρητής που να μη βλέπει ότι το κράτος έχει κινηθεί και οι κάτοικοι ότι υπάρχει παρουσία όλων των κρατικών δομών. Αυτό, με το που θα περπατήσει στην Κεφαλονιά, θα το δει μπροστά του.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ανεβάσει τον πήχυ, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφύγει βατερλό. Όταν ανακοινώνεις τους υποψηφίους και αφήνεις στην Αθήνα την κυρία Πορτάλιου που ήταν μέχρι τώρα, για πολλά χρόνια, αντικαταστάτης του κ. Τσίπρα στην «Ανοιχτή Πόλη», ως επικεφαλής ή όταν επιλέγεις τον κ. Βουδούρη που δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που ψήφισε το μνημόνιο, φαντάζομαι ότι αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω τώρα τα θέματα με τον κ. Καρυπίδη, τα οποία, αν είναι όπως τα βλέπω, είναι πάρα πολύ σοβαρά. Η ανάρτησή του στο Facebook για τους Εβραίους, με συγχωρείτε, αλλά επειδή εγώ έχω δεχθεί πάρα πολλές φορές την κατηγορία ότι είμαι αντισημίτης – και είναι ψευδής, διότι ποτέ δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου – και το είχα γράψει εγώ αυτό, θα με είχαν εξοβελίσει. Δεν λέω ότι γράφει για το ΝΕΡΙΤ ότι είναι εβραϊκό όνομα και δεν θέλω να σχολιάσω αυτές τις συνωμοσιολογίες. Αλλά οι τρεις τελευταίες γραμμές, που λέει ότι ο Σαμαράς καίει την Ελλάδα κατ’ εντολή της συναγωγής των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη είναι η πιο μεγάλη υιοθέτηση στερεοτύπων που έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη, στα αντισημιτικά κινήματα του 20ου αιώνα. Δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό θέμα αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ και αν ρωτάτε τη γνώμη μου, προφανώς θα τον αποσύρουν. Αλλά το θέμα είναι ο τρόπος και η επιπολαιότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις επιλογές των υποψηφίων. Ο κ. Τσίπρας και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ – το έχω πει πολλές φορές – είναι να λέει σε όλους ναι. Σε όποιους μπαίνουν στο γραφείο του! Δείτε τώρα τη συζήτηση που έχουμε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ. Είναι κορωνίδα των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και το έχει υποστηρίξει ο Τσίπρας στη Βουλή πριν από τρεις μήνες. Αλλά επειδή βγαίνουν οι γιατροί και αντιδρούν σε εμένα, αυτό που έκανα πράξη από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέει τώρα ότι θα ψηφίσει το ανάποδο. Αν αύριο του πουν ότι πρέπει να λέει ναι στο μνημόνιο και σε ό,τι έχει μπροστά του, θα το κάνει – και το λέω καθ’ υπερβολή. Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την πιο αναίσχυντη παράδοση πολιτικού καιροσκοπισμού και λαϊκισμού στη χώρα. Όποιον βλέπει, του λέει ναι. Έτσι είδε και τον Καρυπίδη και του είπε ναι…»

Για το μνημόνιο και αν λέει ψέματα ως πολιτικός

«Με ρώτησε σε μια τηλεοπτική εκπομπή ο παρουσιαστής αν έχω πει ποτέ ψέματα και είπα ότι έχω πει κατά συνθήκην ψεύδη. Ότι παρουσίαζα τις δυνατότητές μας να βγούμε από την κρίση πιο μεγάλες, αλλά τι να έκανα; Να ρίξω το ηθικό του κόσμου; Γιατί έπρεπε να βγαίνουμε και να λέμε ότι καταστραφήκαμε και ότι πρέπει να πέσουμε από το μπαλκόνι; Είπα ότι είχαμε καταστραφεί στο παρελθόν. Ότι ήταν γεγονός τετελεσμένο. Βεβαίως θα το ξαναέλεγα. Είναι σαν να βλέπει ένας γιατρός κάποιον με καρκίνο. Δεν του λέει ότι θα πεθάνει σε 30 μέρες»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk