Κουτσούμπας: «Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ έχουν συγκλίσεις σε στρατηγικά ζητήματα»

Στην εξουσία πρέπει να βρεθεί η λαϊκή συμμαχία, έχοντας κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και το σύστημά τους ως την ανατροπή του, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, τις θέσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του κόμματος στην εκλογή Προέδρου, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στο ΚΚΕ.

Στην εξουσία πρέπει να βρεθεί η λαϊκή συμμαχία, έχοντας κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και το σύστημά τους ως την ανατροπή του, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Star.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, τις θέσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του κόμματος στην εκλογή Προέδρου, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στο ΚΚΕ.

Ερωτηθείς τι θα συνέβαινε αν ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε από το Καστελόριζο μονομερή διαγραφή του χρέους, είπε ότι αυτό θα συνιστούσε χρεωκοπία, τονίζοντας ότι μια τέτοια υπόθεση, προσομοιάζει με σημερινές προτάσεις περί εξόδου από το ευρώ, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ και κυρίως χωρίς τα εργαλεία της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και του παραγόμενου πλούτου από την λαϊκή εξουσία.

Σε άλλη ερώτηση αν ταυτίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά έχουν συγκλίσεις σε στρατηγικά ζητήματα, όπως η παραμονή εντός των τειχών της ΕΕ, ενώ και τα μίγματα διαχείρισης της κρίσης που προτείνουν σε κάθε περίπτωση οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Αναφορικά με το αν η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, είπε ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνώντες δεν είναι υπό κατοχή, προσθέτοντας ότι όταν λες κατοχή εννοείς ότι παλεύεις να φύγεις από την Τρόικα, τα Μνημόνια και την ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή τα δύο από τα τρία μέλη της Τρόικας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν, δηλαδή η ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει κάποια υποψηφιότητα, καθώς δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά ενός θεσμού που επικυρώνει αντιλαϊκούς νόμους.

Χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή και «όλες τις φασιστικές ομάδες γέννημα-θρέμμα του συστήματος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε και πώς διαμορφώνεται το κλίμα και από πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ που έχουν ευθύνες για την Χρυσή Αυγή».

Απαντώντας σε ερώτηση για «εργοδοτικές αυθαιρεσίες στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ», είπε ότι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» δεν είναι οποιαδήποτε καπιταλιστική επιχείρηση που επιδιώκει το κέρδος και διευκρίνισε ότι ο νόμος επιβάλλει να έχουν την μορφή εταιρείας.

Πρόσθεσε ότι η πηγή χρηματοδότησης του κόμματος προέρχεται από τις συνδρομές των μελών του και την οικονομική ενίσχυση των οπαδών του, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ξέρουν πού εργάζονται εθελοντικά και τόνισε ότι «σε συνθήκες κρίσης δεν μπορεί ο ένας να παίρνει την σύμβαση και ο άλλος τίποτα, αν δεν υπάρχουν χρήματα, πρώτος εγώ δεν θα πάρω μισθό».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύθηκε δημόσια, όπως ανέφερε, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι τα δεδουλευμένα, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στον «Ριζοσπάστη» και όσων αποχώρησαν από την εφημερίδα θα καταβληθούν στο ακέραιο.

Ερωτηθείς για το «πού βρίσκεται ο Νίκος Μπογιόπουλος», είπε ότι ο ίδιος ο δημοσιογράφος είναι μέλος του ΚΚΕ και έχει απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα από τον «Ριζοσπάστη», προσθέτοντας ότι οι αλλαγές στην εφημερίδα του ΚΚΕ οφείλονται στην μείωση των σελίδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk