Η ευρωπαϊκή χαλυβουργία θα απασχολήσει το Στρασβούργο

Μέτρα προκειμένου η χαλυβουργία της Ευρώπης να μπορέσει να επιβιώσει από την κρίση και να ανακάμψει θα συζητηθούν σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο. Η κρίση έχει μειώσει το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, ενώ στην Ελλάδα η ζήτηση έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1950.

Μέτρα προκειμένου η χαλυβουργία της Ευρώπης να μπορέσει να επιβιώσει από την κρίση και να ανακάμψει θα συζητηθούν σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο.

Η κρίση έχει μειώσει στο μισό το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα και έχει οδηγήσει στην απώλεια 65.000 θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια.

Είναι ενδεικτικό πως στην Ελλάδα οι συσσωρευμένες ζημιές των τριών μεγάλων ελληνικών χαλυβουργιών (Σιδενόρ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος) την τετραετία 2009 – 2012 ανήλθαν σε 600 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγική ικανότητα των ελληνικών χαλυβουργιών προσεγγίζει τους 4 εκατομμύρια τόνους, ωστόσο λόγω της πτώσης της οικοδομής, η ζήτηση στην Ελλάδα για χαλυβουργικά προϊόντα το 2013 υποχώρησε κάτω από τους 300.000 τόνους, δηλαδή στα επίπεδα της δεκαετίας του 1950.

Στα προβλήματα της ελληνικής χαλυβουργίας συγκαταλέγεται και το ενεργειακό κόστος, το οποίο λόγω της κρίσης έχει εκτιναχθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk