Επιστροφή στην κερδοφορία για την UBS το δ΄ τρίμηνο 2013

Στην κερδοφορία επέστρεψε η UBS στο δ΄ τρίμηνο 2013 καταγράφοντας καθαρά κέρδη 917 εκατ. φράγκων (1,02 δισ. δολαρίων). Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 η UBS είχε καταγράψει ζημίες 1,89 δισ. φράγκων.

Οι δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου προσέλκυσαν 5,8 δισ. φράγκα σε καθαρά νέα κεφάλαια, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Την ίδια στιγμή ο επενδυτικός βραχίονας της UBS επέστρεψε σε προ φόρων λειτουργικά κέρδη ύψους 297 εκατ. φράγκων, σε σχέση με τις ζημιές των 243 εκατ. φράγκων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η UBS την τελευταία διετία έχει προχωρήσει σε εκτεταμένη απομόχλευση, αλλάζοντας τη λειτουργία της επενδυτικής της μονάδας, η οποία την περίοδο προ της κρίσης του 2008 είχε αναλάβει μεγάλα ρίσκα που κόστισαν στον ελβετικό κολοσσό.

Σημειώνεται πως στο δ΄ τρίμηνο 2012 η UBS είχε επηρεαστεί από τα έξοδα αποζημιώσεων για 10.000 απολύσεις, αλλά και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε για συμμετοχή στο σκάνδαλο Libor, και τη χειραγώγηση του βασικού διατραπεζικού επιτοκίου στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk