Συρία:Βασανισμός έως θανάτου σε γιο στελέχους της αντιπολίτευσης

Το βασανισμό μέχρι θανάτου του 27χρονου γιου του σε φυλακή της στρατιωτικής ασφάλειας στη Δαμασκό καταγγέλλει ο Φάγεζ Σάρα, σημαίνων στέλεχος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης που σήμερα ζει αυτοεξόριστος στην Τουρκία.

Το βασανισμό μέχρι θανάτου του 27χρονου γιου του σε φυλακή της στρατιωτικής ασφάλειας στη Δαμασκό καταγγέλλει ο Φάγεζ Σάρα, σημαίνων στέλεχος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης.

«Έπειτα από όλα αυτά τα πλήγματα που δεχτήκαμε και τα χτυπήματα σε βάρος του λαού μας -τους νεκρούς, τις συλλήψεις, τους εκτοπισμένους, τις καταστροφές- πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Ουίσαμ βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε φυλακή της στρατιωτικής ασφάλειας στη Δαμασκό» έγραψε ο ίδιος ο Φάγεζ Σάρα στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

«Ο Ουίσαμ ήταν ένας από τους πρώτους νέους που συμμετείχαν στην επανάσταση, που διαδήλωναν ενάντια στη δικτατορία» ανέφερε διαβεβαιώνοντας ότι ο γιος του ήταν «φιλειρηνικός» ακτιβιστής.

Ο Ουίσαμ Φάγεζ Σάρα, πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012 μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Μπάσεμ. Αφέθηκε ελεύθερος και συνελήφθη και πάλι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Φάγεζ Σάρα είναι ενεργό μέλος της συριακής αντιπολίτευσης εδώ και πολλά χρόνια και το 2005 ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Δαμασκού, με την οποία ζητούσαν από το καθεστώς να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φυλακίστηκε για δύο χρόνια. Στις αρχές της εξέγερσης, τον Μάρτιο του 2011, συνελήφθη και πάλι και κρατήθηκε επί έναν μήνα. Σήμερα ζει εξόριστος στην Τουρκία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk