Πάνω από 8.500 μηνύσεις από ΣΔΟΕ-ΔΟΥ για φοροδιαφυγή το 2013

Ξεπέρασαν τις 8.500 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν το 2013 οι εφορίες, τα ελεγκτικά κέντα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής. Από τις υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες οι 137 υποθέσεις αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Ξεπέρασαν τις 8.500 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν το 2013 οι εφορίες , τα ελεγκτικά κέντα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, οι φορολογικές ελεγκτικές αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε περιπτώσεις παράλειψης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σε περιπτώσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών, αλλά και σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σχετική με πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις 8.523 συνολικά μηνυτήριες αναφορές οι 3.605 υποθέσεις παραπέμφθηκαν και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Από τις υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες οι 137 υποθέσεις αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Τα δε αθροιστικά ποσά που αναλογούν στο πλήθος των αναφορών για βεβαιωμένη φοροκλοπή άνω των 50.000 ανέρχονται σε 112,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk