Απομακρύνθηκαν το πρωί της Κυριακής, από ειδικό συνεργείο, τα υπολείμματα του υδραργύρου που είχαν απομείνει σε πεζοδρόμιο της οδού Μπροκούμη, στο κέντρο της Ξάνθης μετά από διαρροή που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, πριν από περίπου 15 ήμερες.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και κοινοποιήθηκε στις αρχές το ατύχημα με τη διαρροή του υδραργύρου, το τμήμα του δρόμου παρέμεινε κλειστό.

Την περασμένη Κυριακή συνεργείο διενέργησε μετρήσεις στην περιοχή, όπου διαπιστώθηκε πως τα ποσοστά του υδράργυρου είναι πολύ κάτω από τα όρια που ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί.

Το χημικό ατύχημα, με τη διαρροή μεγάλης ποσότητας υδραργύρου, συνέβη, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατά τη μεταφορά μηχανημάτων ενός εργαστηρίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και όταν κοινοποιήθηκε το γεγονός στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός έγινε ρήψη θειαφιού προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η συγκέντρωση και των τελευταίων υπολειμμάτων υδραργύρου κάτι που έγινε επιτυχώς την Κυριακή.