ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΚΕΪΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 ΕΚ.)

250 γρ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θ.δ.

5 αβγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

75 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θ.δ.

150 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμη για το τέλος

1 μεγάλο πορτοκάλι, η φλούδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 φλ. του καφέ γάλα

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες (20 εκ. η κάθε μία) και τις καλύπτουμε με χαρτί φούρνου.
2 Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας μαλακός χυλός.
3 Μοιράζουμε το μείγμα στις δυο φόρμες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20 – 25 λεπτά. Αν βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ τη λάμα ενός μαχαιριού, πρέπει να βγει καθαρή. Ξεφουρνίζουμε τα κέικ και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Τα βγάζουμε από τις φόρμες, τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και περιμένουμε να κρυώσουν τελείως.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό όλα τα υλικά εκτός από το γάλα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε το γάλα.
2 Σε μια πιατέλα βάζουμε το 1 κέικ και απλώνουμε από επάνω την κρέμα ομοιόμορφα. Απλώνουμε προσεχτικά τη μαρμελάδα και τελειώνουμε με το δεύτερο κέικ. Πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.