Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια)

3 φλ. ζάχαρη άχνη

¾ φλ. κακάο, σε σκόνη, κοσκινισμένο

½ κ.γ. αλάτι χονδρό

150 γρ. κουβερτούρα, 35-40% κακάο, χτυπημένη στο multi

1½ φλ. καρύδια, χτυπημένα στο multi

4 αβγά, τα ασπράδια, σε θ.δ.

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.

2 Στρώνουμε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια μιας κουτάλας παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και απλώνουμε στη λαδόκολλα, κρατώντας απόσταση 3-4 εκ. μεταξύ των μπισκότων. Τα καλύπτουμε με μια δεύτερη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

3 Τα γυρίζουμε μαζί με τις λαδόκόλλες από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.