Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κουνουπίδι, κομμένο σε φουντίτσες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. καλαμποκάλευρο

30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κ.γ. πιπέρι Καγιέν

1 μεγάλο αβγό

75 ml ανθρακούχο νερό, κρύο

Για το ντιπ

200 ml γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 λεμόνι, ακέρωτο, το ξύσμα

λίγο πιπέρι Καγιέν

Εκτέλεση

1 Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού για 2-3 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε ξανά. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά.

2 Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το αβγό. Ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το ανθρακούχο νερό και οδηγώντας το αλεύρι προς το κέντρο, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και ανακατεύουμε άλλη μία φορά.

3 Ντιπ: Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι καγιέν.

4 Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα ή μια φριτέζα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ώστε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο λάδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι οι λουκουμάδες να γίνουν τραγανοί και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε μαζί με το ντιπ.