Η ατζέντα της επιστήμης

Την Τρίτη και ώρα 19.00 (προσέλευση ως 18.45) ο ακαδημαϊκός Λουκάς Χριστοφόρου θα εισηγηθεί το θέμα «Ενέργεια: επιστημονική, φιλοσοφική και θεολογική διάσταση».

28 Ιανουαρίου
Επιστήμη, φιλοσοφία και θρησκεία περί ενέργειας
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ
Την Τρίτη και ώρα 19.00 (προσέλευση ως 18.45) ο ακαδημαϊκός Λουκάς Χριστοφόρου θα εισηγηθεί το θέμα «Ενέργεια: επιστημονική, φιλοσοφική και θεολογική διάσταση».
30 Ιανουαρίου
Νανοϊατρική εναντίον καρκίνου
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 48 & ΣΙΝΑ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Καρκίνου διοργανώνεται την Πέμπτη (ώρες 09.30-12.30) ημερίδα με θέμα «Η Νανοϊατρική στη μάχη για τον καρκίνο. Το γνωρίζετε;». Οι θεματικοί άξονες είναι: (α) Καρκίνος σήμερα: ας δούμε τι διακυβεύεται, (β) Νανοϊατρική για τον καρκίνο: τι είναι και πώς δουλεύει; (γ) Η Νανοϊατρική είναι πραγματικότητα για τους ασθενείς, (δ) Ναι, μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί γρηγορότερα. Διαβάστε το πρόγραμμα στη διεύθυνση http://www.iky.gr/images/NANO_WCD_2014_Invitation.pdf.
30 Ιανουαρίου
Το ενεργειακό δίλημμα της χώρας
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ & Π. ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο του κύκλου δημοσίων συζητήσεων με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις: Με το βλέμμα στο μέλλον» το Μέγαρο Μουσικής συνδιοργανώνει με το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, την εταιρεία συμβούλων Kantor και την κίνηση πολιτών «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» την Πέμπτη και ώρα 19.00 ημερίδα με θέμα «Το ενεργειακό δίλημμα της χώρας – αναπτυξιακό και γεωπολιτικό». Ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ Μίλτος Ασλάνογλου, ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ Ραφαήλ Μωυσής, ο διευθυντής της Kantor Δημήτρης Παπακανέλλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ECCO Intl. Αλέξης Παπαλεξόπουλος και η καθηγήτρια του ΕΜΠ και πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Σοφία Σταματάκη. Είσοδος δωρεάν, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17.30.
1 Φεβρουαρίου
Πού αρχίζει το παρελθόν μας;
ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΘΟΛΟΥ 5, ΠΛΑΚΑ
Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ διοργανώνει το Σάββατο (ώρες 09.30-20.00) επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πού αρχίζει το παρελθόν μας; Η συγκρότηση της επιστήμης της Παλαιοανθρωπολογίας και της Παλαιολιθικής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα». Το πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση www.arch.uoa.gr/uploads/media/hmerida_parelthon_program_2013.pdf και τις περιλήψεις των εισηγήσεων στο www.arch.uoa.gr/. Είσοδος ελεύθερη, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3689.502-54.

Παρελθόν η «ανωνυμία στο Διαδίκτυο»

Εκ παραδρομής γράφτηκε στην Ατζέντα της Επιστήμης της 26ης Ιανουαρίου ότι την 1η Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η σχετική ημερίδα. Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί προ… διετίας και μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες διαδικτυακά, στο www.sgt.gr/gr/multimedia/20,18,427 και το www.sgt.gr/gr/multimedia/20,18,429 /.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk